Суарес пътува за Италия, трансферът в Ювентус все по-близо


Суарес пътува за Италия, трансферът в Ювентус все по-близо
Снимка: Getty Images/Guliver

2995 0

Нападателят на Барселона Луис Суарес е отлетял за Италия по-рано през днешния ден, съобщава „Марка“. Уругвайският реализатор ще мине изпит, с който ще кандидатства за италианско гражданство.

Това означава, че трансферът му в Ювентус има все по-голям шанс да се осъществи, въпреки забавяне в процеса по сделката в последните няколко дни. Суарес се е разбрал за личните си условия с „бианконерите“ и в момента изчаква договорът му с Барселона да бъде прекратен. Във вчерашния ден пък новият треньор на каталунците Роналд Куман заяви, че уругваецът все пак може и да остане на „Камп Ноу“. „Уважаваме договорите тук и ако Суарес остане, той ще бъде още един играч, на когото мога да разчитам“, заяви Куман след победата на Барселона над Жирона с 3:1. Ако няма напредък в преговорите с Ювентус, нападателят ще бъде повикан да вземе участие в мача за трофея „Жоан Гампер“ срещу Елче в събота.

Суарес взе участие в днешната тренировка на Барселона, след което отлетя за Перуджа. Очаква се той да се завърне в лагера на каталунците по-късно в днешния ден. От Ювентус карат Суарес да кандидатства за италианско гражданство, тъй като не желаят уругваеца да заема квотата им за играчи извън Европейския съюз. А ето кого Роналд Куман гласи за заместник на Суарес в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички