Официален огромен обрат: Върнаха 15 точки на Ювентус, вече е трети


Официален огромен обрат: Върнаха 15 точки на Ювентус, вече е трети
Снимка: Getty Images

3418 0

Големите скандали около Ювентус през сезона претърпяха огромен обрат в четвъртък вечер, когато жалбата на "старата госпожа" за отнетите 15 точки поради съмненията във финансови злоупотреби бе приета, а от Националния олимпийски комитет препрати случая към местната футболна централа за нова оценка.

Новото класиране

По този начин колосът вече заема трето място в Серия А с актив от 59 точки и само 2 по-малко от втория - Лацио. Междувременно четвъртият Рома е на 3 пункта зад "зебрите". Титлата обаче изглежда отдавна решена, след като Наполи разполага с аванс от 14 точки пред най-близкия преследвач.

Положителен и негативен развой

Още в изминалите дни се заговори за подобен положителен развой за гранда от Торино, като днес той се официализира и дори акциите на клуба мигновенно поскъпнаха.

От италианския Sky Sports потвърдиха и за отхвърлените жалби на санкциите, наложени преди това на Паратичи, Аниели и Керубини. По този начин са паднали наказанията само на Павел Недвед, Паоло Гаримберти и Енрико Велано.

Крайно решение

Съдът на FIGC ще разгледа допълнително въпроса и ще направи по-нататъшно решение в даден момент през следващите няколко седмици. То ще е на база нова собствена индивидуална оценка, а решението на лично и клубно ниво ще бъде взето до началото на месец юни.

Следете Спортинг Лисабон - Ювентус НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички