Обрат! Връщат отнетите точки на Ювентус?


Обрат! Връщат отнетите точки на Ювентус?
Снимка: Getty Images

5500 0

Ювентус е напът да се измъкне сух и поне за момента към актива на клуба да бъдат върнати отнетите 15 точки. За шансовете за достигане до този обрат се разбра по време на обжалването на санкцията, наложена на клуба от Серия А.

Самото обжалване се състоя днес. То продължи около 3 часа. По-късно тази вечер се чака решението.

„Бианконерите“ обжалват санкцията от Серия А пред Италианския олимпийски комитет. Оказа се, че оттам са признали, че “липсва яснота” относно мотивацията на решението и e възможно да се стигне до нов процес.

Юристите на гранда от Торино настояват за отмяна на наказанието  с лишаване от точки, както и на санкциите на директорите Андреа Аниели, Фабио Паратичи, Маурицио Аривабене и Федерико Черубини. Бившите шефове на клуба са обвинени в изкуствено повишаване на трансферни суми с цел повишаване на приходите във финансовите отчети.

Предполага се, че решението ще е делото да се прехвърли към друг апелативен съд за нов процес, твърдят медиите в Италия. Ако бъде избран този вариант, отнетите 15 точки ще бъдат върнати на Ювентус до завършването на новия процес, защото ще се проточи във времето.

Така „Старата госпожа“ може да се окаже на третото място в класирането с актив от 59 точки. В момента отборът е седми с 44 пункта.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ВИДЕО: Ужасът и сълзите на Шчесни срещу Спортинг Лисабон – как се чувства вратарят на Ювентус

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички