Приключи разследването срещу Ювентус, какво следва за клуба?


Приключи разследването срещу Ювентус, какво следва за клуба?
Снимка: Getty Images

1801 0

Италианската футболна асоциация е приключила разследването си срещу Ювентус за предполагаеми нередности при плащанията към играчи, съобщиха от клуба от Серия А. 

Ще има ли нови санкции за Ювентус?

Ювентус, който вече понесе наказание от отнемане на 15 точки от актива им в класирането в Серия А за настоящия сезон по друг казус за трансфери на играчи, може да се сблъска с нови санкции, ако бъде признат за виновен.

Прокурорите твърдят, че най-успешният италиански футболен клуб се е съгласил да изплати на състезателите повечето от намалението на заплатите им по време на пандемията от коронавирус без да го отчете по необходимия начин.

Ръководството на гранда от Торино получи достъп до документите, с които разполага прокуратурата и има 15 дни да предостави своята документация или да поиска да свидетелства. След това прокурорите ще решат дали клубът ще бъде изправен пред спортен съд. Торинци са заплашени от нови санкции, включително допълнително отнемане на точки. Не е ясно дали евентуално ново наказание ще засегне настоящия сезон в Серия А или следващия. В същото време Ювентус се бори за Лига Европа, но според Алегри шансовете не са особено големи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички