Обрат: Ювентус ще бъде глобен и няма да играе в Шампионска лига догодина?


Обрат: Ювентус ще бъде глобен и няма да играе в Шампионска лига догодина?
Снимка: Getty Images

2464 0

Радостта на феновете на Ювентус от връщането на 15-те отнети точки поради предполагаеми финансови злоупотреби, които почти ще гарантират място в Шампионска лига за следващия сезон, вероятно ще бъде кратка, предвид последните информации за ново наказание за "бианконерите"

Жалбата, която беше приета, всъщност не беше за това дали нарушението изобщо е извършено, а само за размера на санкцията. Италианската федерация първоначално поиска да бъдат отнети девет точки на Юве, а в крайна сметка, бяха отнети 15, които пък бяха върнати на втора инстанция.

Но сега отново на дневен ред е отнемането на девет точки, според италианските медии. Ако това се случи, то би означавало, че "бианконерите" ще останат без място в Шампионска лига.

Грандът от Торино би обжалвал подобно решение, с което ще иска да отложи наказанието за следващия сезон, но не всяка жалба се приема, така че не е ясно какъв ще е изходът.

Сезонът е към своя край, така че евентуалното ново наказание за Ювентус трябва да бъде обявено през този месец. В противен случай, то няма да важи за този сезон, тъй като отборите ще трябва да се регистрират за участието си в Европа още през юни.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Астън Вила отмъква ключов играч на Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички