Дебютен гол в Юве и Влахович сразиха Аталанта, "бианконерите" вече са втори (ВИДЕО)


Дебютен гол в Юве и Влахович сразиха Аталанта, "бианконерите" вече са втори (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2542 0

Ювентус победи с 0:2 като гост Аталанта в първия неделен мач от 34-я кръг на италианската Серия А. Първото попадение отбеляза Самюъл Илинг в 56', като това е дебютно негово попадение в италианския шампионат. В добавеното време Душан Влахович отбеляза второто попадение за "бианконерите".

С победата си Ювентус се изкачи на второто място и измести Лацио, който е трети с 64 точки, две по-малко от "бианконерите". Аталанта е на 6-о място с 58 точки. Отборът на Масимилиано Алегри изигра по-силно второ полувреме, като през първата част опасните положения бяха за домакините. В края на двубоя пък се стигна до неприятни сцени, като Душан Влахович бе обиждан от домакинската публика.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първото по-интересно положение бе за домакините, след като Шчесни не се справи добре при едно изчистване на топката. Топката попадна в Копмайнерс, който стреля отдалеч, но неточно. В 14' и Пашалич опита далечен изстрел, но отново без успех.

Малко преди това "бианконерите" имаха претенции за дузпа, след като Фаджоли падна на земята, но реферът бе категоричен, че няма такава. В 22' се откри шанс пред Ди Мария. Той проби отдясно и стреля. Топката обаче премина на сантиметри встрани от лявата греда. Три минути след това домакините бяха спрени от гредата. Джорджо Скалвини засече топката от ъгловия удар в малкото наказателно поле и стреля с глава, но нацели лявата греда.

След половин час игра Пашалич успя да центрира отляво, а Дадиде Дзапакоста отправи удар с глава, но и той не бе точен. Малко след това последваха и удари на Толой и Сапата, които бяха блокирани.

В самия край на полувремето се стигна до нов шанс за Аталанта. Марио Пашалич  получи подаване в наказателното поле, но изглежда, че не бе най-удобната топка за него и я прати високо над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на второто полувреме Юве опита да действа по-атакуващо и това даде резултат. В 56' Илинг се превърна в изненадващ голмасйтор за "бианконерите". Той успя да "открадне" от Дзапакоста и подаде към Рабио. Французинът влезе в наказателното поле и пусна остър успореден пас. Толой се опита да изчисти, но прати топката право в Илинг, който от близко разстояние вкара дебютното си попадение в Серия А.

 

 

След попадението головите опасности почти липсваха, като представянето не бе същото, както през първата част.В 72' Муриел проби и стреля, но топката мина покрай вратата. Малко след това бе извършен фал и домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар малко пред наказателното поле. Муриел подаде към Копмайнерс, чийто изстрел бе силен, но Шчесни спаси. Като цяло играчите на Аталанта бяха малко по-настоятелни в търсенето на гол. В 90' Запакоста овладя подаване, преодоля защитата на Юве и стреля от границата наказателното поле. Ударът му срещна лявата греда. В добавеното време пък за кратко бе спряна играта, като фенове на Аталанта скандираха обидни думи към Влахович.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Аталанта: Спортиело, Толой, Джимсити, Скалвини, Мееле, Де Роон, Сантана Де Мораеш, Запакоста, Пашалич, Коопмейнерс, Сапата

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Ругани, Данило, Илинг, Рабио, Локатели, Фаджоли, Куадрадо, Ди Мария, Милик

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Аталанта се намира на шесто място с 68 точки и се стремят към място сред първите 4, за да играят от следващия сезон в групите на Шампионска лига. В момента отборът изостава на 5 точки от четвъртия Интер.

"Бианконерите" са трети в класирането с 63 точки, но ако победят този следобед ще изпреварят втория Лацио. Римските "орли" загубиха от Милан в събота. Съставът на Масимилиано Алегри излезе от негативната си серия в последния кръг и победи Лече с 2:1.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички