Пъклен план: Ювентус отмъква ключови фигури от ръководството на Наполи


Пъклен план: Ювентус отмъква ключови фигури от ръководството на Наполи
Снимка: Getty Images

1670 0

Ръководителите на Ювентус са готови да направят голям ход за двама от лагера на Наполи това лято. Но не от съблекалнята, а от управата на тима.

Италианският журналист Джанлука Ди Марцио вярва, че от следващия сезон част от тима от Торино ще бъде спортният директор на новия шампион Наполи - Кристиано Джунтоли, както и отговорникът за скаутските програми Маурицио Микели.

Мнозина вярват, че точно тези двама управници са изиграли ключова роля с взимането на решения, за да може "партенопейците" да триумфират в Серия А след 33-годишно чакане.

Неаполитанци останаха без няколко ключови играчи миналото лято, губейки имена като Лоренцо Инсиние и Калиду Кулибали, но въпреки това тимът остана конкурентен, а най-голяма заслуга за това имат Джунтоли и Микели, които направиха отличните трансфери на Квича Кварацкелия и Ким Мин-Дже, а преди това привлякоха играчи като Виктор Осимен, Франк Замба-Ангиса и Елиф Елмас.

Джунтоли, въпреки добрата работа, се твърди, че не е бил в добри отношения със собственика на Наполи Аурелио Де Лаурентис, което със сигурност би допринесло за раздялата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: В Италия обвиниха Роналдо за кризата в Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички