Няма кой да спре Наполи! Осимен и Кварацхелия попиляха Сасуоло в чест на Марадона за поредна победа №13


Няма кой да спре Наполи! Осимен и Кварацхелия попиляха Сасуоло в чест на Марадона за поредна победа №13
Снимка: Getty Images

1151 0

Наполи разби с 4:0 Сасуоло в среща от 12-ия кръг на Серия А. Възпитаниците на Лучано Спалети превърнаха двубоя на стадион „Диего Армандо Марадона“ в Неапол в истински празник в чест на великия Диего Марадона.

Над 50 000 души се насладиха на успеха на любимците, дошъл ден преди рождената дата на покойната аржентинска звезда. Утре Марадона щеше да навърши 62 години. Той почина на 25 ноември 2020 година.

Кошницата на гостите напълниха Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия, които изнесоха истинско шоу за тифозите. Нигерийският голмайстор изригна с хеттрик, който е негов първи в първенство от Топ 5 на Европа. Грузинецът пък блесна с гол и две асистенции.

Головата фиеста започна в 4-ата минута, когато Осимен откри резултата след асистенция на Кварацхелия. Нигериецът удвои в 19-ата минута след нов проблясък на грузинеца. Самият Кварацхелия се разписа в 36-ата минута за класическата преднина.

Осимен оформи хеттрика си в 77-ата минута, след като копна топката отблизо и фиксира крайното 4:0. Гостите пък завършиха двубоя с 10 души, след като в 84-ата минута Арман Лориент си изкара два жълти картона в рамките на 8 минути.

Така Наполи продължи уникалната си победна серия. Хората на Лучано Спалети записаха 13-а поредна победа в шампионата и Шампионската лига. Осем от тях са в Серия А и пет в най-комерсиалния европейски клубен турнир.

„Партенопеите“ са на върха в класирането в Калчото с 32 точки. Сасуоло е 9-ти с 15 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички