Никола Илиев отново ключов за Интер - останаха 4 тима за Купата - българско дерби за финал?


Никола Илиев отново ключов за Интер - останаха 4 тима за Купата - българско дерби за финал?
Снимка: Оф. сайт на Интер

643 0

Примаверата на Интер създаде много положения, а същевременно се отбраняваше силно срещу добре изградени атаки от връстниците им от Сампдория, за да надделее с 2:1 в четвъртфинален двубой за Купата на Италия. Участие взе и Никола Илиев като титуляр.

Българинът продължава да се радва на много силни моменти с фланелката на "нерадзурите", като този път се отличи с асистенция за успеха. Той подаде към Денис Куратоло, който реализира първото си попадение в турнира чрез своя по-силен десен крак. Това бе 3-та асистенция за Илиев за Купата.

Голът падна в 20-ата минута, като до края на полувремето авансът бе удвоен чрез Александър Станкович, който се възползва от асистенция на Матиа Заноти. В 77-ата минута Даниеле Монтеваго върна интригата, но до края нито той, нито неговите съотборници съумяха да изравнят. Никола Илиев бе заменен в 83-ата минута.

Така Интер е последният отбор, който се класира за полуфиналите за Купата на Италия (Примаверата). Там "нерадзурите" ще премерят сили с Рома. Другият полуфинал е между отборите на Фиорентина и Дженоа.

Любопитното е, че може да се стигне до финал, в който да има своеобразно българско дерби. Напомняме, че в тима на "виолетовите" играе Димо Кръстев.

Наскоро изгряващата звезда на Интер Никола Илиев бе оптимистичен, че "техният отбор на България" може да стигне далеч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички