Извънредно: Отнеха 15 точки на Ювентус от актива им в Серия А


Извънредно: Отнеха 15 точки на Ювентус от актива им в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1991 0

Отнеха на Ювентус 15 точки от актива им в Серия А през този сезон, след продължително финансово разследване, съобщава ESPN. Федералният апелативен съд (ФАС) реши да отнеме точките на "Старата госпожа", след като бяха признати за виновни в нарушения свързани с капиталовата печалба.

По-рано през сезона целият борд на клуба, включително Павел Недвед, се оттеглиха, след като започнаха разследванията около финансите на клуба.

Разследването се отнася до плащания, извършени на играчи през 2020 г. и 2021 г., когато те се съгласиха да получат намаление на заплатите по време на сезоните, засегнати от Covid. Тогавашния наставник - Маурицио Сари и футболистите се отказаха от заплати в полза на клуба, но са ги получили "под масата", според източници.

Твърдеше се, че разследването е "най-тежкото" в историята на клуба, дори като се вземе предвид скандалът с Калчополи, който доведе до изпадането им.

Искането на FIGC за подновяване на спортното разследване на клуба беше прието от Федералния апелативен съд на страната. Първоначално прокурорите поискаха отнемане на девет точки за отбора, но вместо това им бяха дадени 15 точки, въпреки че все още могат да го обжалват.

Ювентус моментално падна до 10-ата позиция в класирането на "Ботуша", като до преди решението делеше третата позиция с Интер. Очаква се отговор от ръководството на клуба в следващите дни! 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички