Черните облаци над Ювентус се сгъстяват! УЕФА също удря по гранда от Торино


Черните облаци над Ювентус се сгъстяват! УЕФА също удря по гранда от Торино
Снимка: Getty Images

1954 0

Проблемите на Ювентус са напът да се увеличат. Авторитетното италианско издание „La Gazzetta dello Sport“ съобщава, че грандът от Торино може да изхвърчи от евротурнирите поне  за един от следващите сезон.

До подобно развитие ще се стигне, ако се докаже измамата със заплати в клуба. УЕФА ще проучи внимателно ситуацията около „бианконерите“, преди да се произнесе.

Припомняме, че преди броени дни Юве бе наказан с отнемане на 15 точки от актива на отбора в Серия А. Санкцията на местно ниво в Италия е заради финансови измами и за нарушения на капиталовите печалби на клуба по отношение на около 62 трансфера на футболисти.

След отнемането на точките „бианконерите“ се свлякоха до 10-ото място в Калчото. Евентуалната санкция за клуба ще влезе в сила, ако тимът успее да се класира за участие в евротурнирите.

Съществува вариант Ювентус да бъде отстранен от участие в Европа и за повече от един сезон. Клубът отнесе глоба от 3,5 млн. евро през 2021 година за неспазване на правилата за финансов феърплей. Размерът на финансовата санкция ще набъбне до 23 млн. евро, ако в следващите три години се докаже, че грандът от Торино е извършил и други нарушения от финансов характер.

ВИЖТЕ ОЩЕ: След "пожара" в Ювентус - Масимилиано Алегри даде категоричен отговор дали остава на поста си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички