Сензация за историята! Последният в Серия А изхвърли Наполи от Купата на Италия след драма с дузпи


Сензация за историята! Последният в Серия А изхвърли Наполи от Купата на Италия след драма с дузпи
Снимка: Getty Images

1508 0

Кремонезе хвърли бомбата на 1/8-финалите в турнира за Купата на Италия. Последният в Серия А изхвърли лидера в класирането на шампионата Наполи след успех със 7:6 в инфактна драма с изпълнение на дузпи насред стадион „Диего Армандо Марадона“ в Неапол.

Редовното време и продълженията завърши при резултат 2:2, а Кремонезе спечели с 5:4 при изпълнението да ударите от бялата точка и се класира за трети път в своята история на ¼-финалите в турнира. Успехът на тима, който все още няма победа в шампионата е още по-ценен, защото в последните 10 минути на второто продължение игра с намален състав заради втори жълт картон на Леонардо Сарникола.

На четвъртфиналите скромният тим ще се изправи срещу Рома. Двубоят в Неапол ще влезе в историята и заради още един любопитен факт – главен съдия мача беше жена. Срещата ръководеше Мария Соле Фериери Капути. Това се случи за първи път в среща от надпреварата.

Кремонезе откри резултата чрез Чарлс Пикел (18). Наполи обаче набързо обърна нещата в своя полза след голове на Жуан Жезус (33) и Джовани Симеоне (36). Феликс Афена-Гиан отново шокира неаполитанците в 87-ата минута и прати мача в продължения.

При дузпите Кремонезе не сгреши нито веднъж при петте си изпълнения. Фатален се оказа пропускът на Станислав Лоботка, който единствен от изпълнителите за Наполи не вкара, след като би покрай лявата греда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички