Тези голове ли ще дарят Серия А с нов шампион? Дуото на Наполи се развихри (ВИДЕО)


Тези голове ли ще дарят Серия А с нов шампион? Дуото на Наполи се развихри (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1319 0

Звездното дуо на Наполи - Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен, поведе "небесносините" към нечувана победа в Серия А пред историческия противник - Ювентус.

Възпитаниците на Лучано Спалети се наложиха с 5:1 в откриващия двубой от 18-тия кръг, а двамата се отчетоха, съответно с гол и асистенция, и две попадения за африканеца.

24-годишният временен голмайстор на Серия А достигна 12 гола и 3 асистенции от началото на кампанията, след като откри в 14-тата минута, а в 65-тата минута оформи 4:1. 

При първото попадение на нигериеца акробатичен опит на Кварацхелия бе избит от Шчесни, но последвалата добавка на "головия хищник" - Осимен, се оказа неспасяема.

Video edited on Kapwing

В 65-тата минута минута Осимен реализира след асистенция не на кого, а на вездесъщия от началото на сезона - Хвича Кварацхелия, който е водач по асистенции през кампанията - 7, докато е вкарал и 7 попадения. Грузинецът центрира отлично посока наказателното поле и там на втора греда африканецът се извиси над всички и матира Шчесни с глава.

Междувременно именно Кварацхелия оформи 2:0 в 39-тата минута, когато в негов асистент пък се превърна именно Осимен. Той възползва от груба грешка и без да се бави подаде към грузинеца, по-късно стрелял по дистанция.

Video edited on Kapwing

С този развой Наполи се приближава към трета титла от Серия А, след като не е триумфирал в надпреварата от сезон 1989/90 насам. Възпитаниците на Спалети имат аванс от 10 точки пред преките им преследвачи в топ 3 - Ювентус и Милан, с условието, че настоящият шампион има с мач по-малко.

Вижте още любопитни факти около историческия резил за Ювентус!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички