Лоша вест за Рома от УЕФА, но "музика за ушите" на Лудогорец


Лоша вест за Рома от УЕФА, но "музика за ушите" на Лудогорец
Снимка: Getty Images

3298 0

Дисциплинарната комисия на УЕФА наказа офанзивния играч на Рома Николо Дзаниоло за 3 мача след червения му картон срещу Реал Бетис на стадион "Олимпико" в мача между двата състава от турнира Лига Европа, който се проведе на 6 октомври.

Футболистът бе изгонен за реакция срещу съперник без топка. "Вълците" ще обжалват санкцията, но ако тя бъде потвърдена - Дзаниоло няма да играе повече в груповата фаза на надпреварата. Това пък автоматично означава, че пропуска и сблъсъка с Лудогорец, който е насрочен за 3 ноември.

Наказанието на 23-годишния атакуващ халф се явява пореден проблем за Жозе Моуриньо - Рома е на трето място в Група "С" и изостава на 3 точки от българския шампион, който има 7 пункта. Освен това, отборът вече загуби друга звезда - Паоло Дибала се контузи и едва ли ще се завърне в игра преди Световното първенство в Катар.

При потвърждение на наказанието Николо Дзаниоло не само ще пропусне мачовете с Лудогорец и ХИК Хелзинки (27 октомври), но ще бъде извън игра и за евентуален следващ европейски двубой на Рома!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - УЕФА глоби Лудогорец за препълнен стадион в ЛЕ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички