Наполи сам се победи и продължи победната серия на Лацио


Наполи сам се победи и продължи победната серия на Лацио
Снимка: Gulliver/GettyImages

1284 0

Отборът на Лацио записа 10-ти пореден успех в Серия А и продължава гонитбата с лидерите Интер и Ювентус. „Орлите“ спечелиха с 1:0 при домакинството си на Наполи на „Олимпико“. Единственото попадение в срещата бе автогол на Джовани Ди Лоренцо.

Лацио започна по-активно двубоя, но играчите на Симоне Индзаги не успяха да застрашат сериозно вратата на Оспина през първата част. В 10-тата минута Алан стреля отдалеч, но изстрелът му мина над вратата на Стракоша. В 28-мата минута Инсиние стреля от пряк свободен, но вратарят на Лацио спаси. Домакините имаха шанс за гол две минути по-късно, но Милинкович-Савич стреля неточно с глава. В края на първата част отново сърбинът стреля отдалеч, но Оспина спаси.

Втората част започна с хубава атака на Лацио, но Луис Алберто не успя да нанесе добър завършващ удар. В 67-мата минута гостите достигнаха до най-чистото си положение в мача. Пьотр Желински стреля и топката се отби в страничния стълб на вратата на Стракоша. Десетина минути по-късно Инсиние имаше шанс за първи гол в двубоя, но вратарят на Лацио спаси. В 82-рата минута се стигна до грандиозна грешка в отбраната на Наполи. Вратарят Давид Оспина бе главният виновник, след като се замота и топката му бе отнета от краката от Чиро Имобиле. Италианският нападател стреля към вратата, а Джовани Ди Лоренцо бе на голлинията и заби топката в собствената си мрежа – 1:0!

По този начин Лацио подобри клубния си рекорд за най-много поредни победи в Серия А. „Римските орли“ са на 3-тото място в класирането, като вече имат актив от 42 точки и са само на 3 от лидерите Интер и Ювентус. Наполи продължават пропадането си и са вече 10-ти с едва 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички