Интер разби Наполи и продължава гонитбата с Ювентус


Интер разби Наполи и продължава гонитбата с Ювентус
Снимка: Gulliver/GettyImages

6828 0

Отборът на Интер записа много важна победа при гостуването си на Наполи на стадион "Сан Паоло". "Нерадзурите" достигнаха до успех с 3:1 в дербито на 18-тия кръг в Серия А. Ромелу Лукаку отбеляза две попадения до средата на първата част, възползвайки се от грешки на Джовани Ди Лоренцо и Алекс Мерет при двата гола. Аркадиуш Милик върна едно попадение в края на първото полувреме, но в средата на втората част Лаутаро Мартинес реши всичко в срещата с трети гол за Интер.

Така "нерадзурите" продължават битката за титлата с Ювентус. След като по-рано през деня "Старата госпожа" спечели срещу Каляри, Юве и Интер имат по 45 точки на върха в Италия. Наполи пък остават на 8-мата позиция, като имат 24 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Наполи започва по-активно срещата и още във 2-рата минута Аркадиуш Милик стреля с глава, но неточно. Още в следващата атака Ромелу Лукаку бе оставен сам, след кеото преодоля Алекс Мерет, но ударът му бе изчистен от голлинията от Марио Руй. В 11-тата минута Наполи организира хубава контраатака, но Лоренцо Инсиние стреля покрай вратата на Ханданович. В 14-тата минута обаче Интер стига до гол. Белгиецът взе топката още в собствената си половина, нахлу в полето на Наполи и стреля към вратата, като с помощ от страничния стълб на вратата на Наполи, топката се озовава в мрежата на Мерет - 0:1!

В 25-тата минута Наполи вкарват топката в мрежата на Интер, но попадението е отменено заради нарушение в атака на Хосе Кайехон. Веднага след това Матиас Весино застрашава Мерет след удар с глава. "Нерадзурите" продължават да натискат в търсене на втори гол и удар на Лаутаро Мартинес е спасен от стража на Наполи. Натискът на Интер оказва влияние и в 33-тата минута "нерадзурите" стигат до втори гол. Ромелу Лукаку отправя тежък удар и след нелепа намеса на Алекс Мерет топката влиза в мрежата - 0:2!

В края на първата част "нерадзурите" търсят 3-ти гол, като Лукаку пробва центриране, но няма играч на Интер, който да я засече. Малко след това Лоренцо Инсиние създава най-опасната ситуация за Наполи през първата част, но Ханданович спасява. В следващата атака обаче все пак неаполитанците стигат до гол. Хосе Кайехон е изведен на десния фланг с чудесно центриране в наказателното поле на Интер, след което подава топката към Аркадиуш Милик, който връща един гол - 1:2! В последната минута отново Милик имаше шанс да отбележи след центриране, но не успя да нацели топката с глава и да насочи хубав удар.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В началото на втората част Наполи трайно се настанява в половината на Интер, но играчите на Дженаро Гатузо не успяват да стигнат до чисто голово положение. Вместо това до гол стига отборът на Интер. В 61-вата минута "нерадзурите" организират добра контраатака и Матиас Весино центрира в наказателното поле на неаполитанци, където е непокрития Лаутаро Мартинес, който отново връща преднината от два гола на гостите - 1:3!

В 70-тата минута напрежение между Фабиан Руис и хората на резервната скамейка на Интер води до разправии и жълт картон за треньора на "нерадзурите" Антонио Конте. Пет минути по-късно Наполи имаше хубав шанс да се върне срещата, но удар на Инсиние от пряк свободен срещна напречната греда на вратата на Ханданович. В 80-тата минута Пьотр Желински също опита да застраши стража на Интер, но неуспешно. В края на срещата играчите на Антонио Конте бяха близо до четвърти гол, но Джовани Ди Лоренцо успя да му противодейства, макар че останаха съмнения за нарушение на Ди Лоренцо.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Наполи: Алекс Мерет, Елсед Хисай, Джовани Ди Лоренцо, Костас Манолас, Марио Руй, Фабиан, Алан, Пьотр Желински, Хосе Кайехон, Лоренцо Инсиние, Аркадиуш Милик

Интер: Самир Ханданович, Милан Шкриняр, Стефан Де Врай, Алесандро Бастони, Антонио Кандрева, Матиас Весино, Марсело Брозович, Роберто Галярдини, Кристиано Бираги, Ромелу Лукаку, Лаутаро Мартинес

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Наполи се намира в тежък период, след като отборът не започна убедително сезона в Серия А. Неаполитанци се разделиха с Карло Анчелоти в началото на декември, като на негово място дойде Дженаро Гатузо. Малко преди Коледа отборът записа първа победа при Гатузо, след като постигна късен обрат срещу Сасуоло.

Интер на свой ред се представя изключително силно през тази кампания в Серия А, като има само едно поражение в Калчото до момента - от шампиона Ювентус. В последните си три срещи обаче "нерадзурите" допуснаха две равенства срещу Рома и Фиорентина, а след днешния успех на Ювентус срещу Каляри с 4:0 трите точки за Интер са от огромно значение в борбата за титлата в първенството през този сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички