Лацио бе глобен заради расистки обиди на феновете си към Балотели


Лацио бе глобен заради расистки обиди на феновете си към Балотели
Снимка: Gulliver/GettyImages

1267 0

Лацио бе глобен с 20 000 евро за расистки обиди на своите привърженици, насочени към Марио Балотели по време на победата над Бреша като гост с 2:1 в Серия А през уикенда.

В своето решение, Дисциплинарната комисия към Италианската футболна федерация се позова на „расистки дискриминационните“ скандирания в 21-а и 29-а минути, и „обидни скандирания“ в три случая, всичките отправени към Балотели. Дисциплинарната комисия поиска и допълнително разследване за доказателство на „ефективното сътрудничество в идентифицирането на въвлечените лица“. „Орлите“, които след мача излязоха с изявление, порицавайки поведението на „малко мнозинство“ от фенове, впоследствие обещаха да дадат под съд отговорните за инцидента.

Балотели даде преднина на Бреша в 18-та минута на мача в неделя и скоро след това се оплака на съдията за обидите. „Това е вече втори път“, каза Балотели на рефера Джанлука Манганиело след половин час, а последният отвърна: „Сега аз ще се погрижа“. Главният съдия за кратко прекъсна двубоя, а наставникът на столичани Симоне Индзаги жестикулира към гостуващите тифози да спрат с обидните скандирания. „Феновете на Лацио, които днес бяха на стадиона – Срам за вас", публикува Балотели в Instagram след двубоя.

Расистките инциденти са огромен проблем по италианските стадиони в последните няколко сезона. В добавка към Балотели, нападателят на Интер Ромелу Лукаку, полузащитникът на Милан Франк Кеси, бразилецът Далберт от Фиорентина и Роналдо Виейра от Сампдория също стана жертви на подобни инциденти. 

По-рано през сезона Балотели бе замесен в друг расистки скандал в мач срещу Верона, вижте защо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички