На път ли е една приказка да приключи? Ибрахимович паникьосан за бъдещето


На път ли е една приказка да приключи? Ибрахимович паникьосан за бъдещето
Снимка: GettyImages

1670 0

Шведската легенда Златан Ибрахимович обсъди възможността си за оттегляне от футбола, като дебело подчерта, че към този момент държи далеч мислите около окачването на бутонките. 40-годишният нападател обяви, че ще продължи "колкото е възможно" повече.

“Изпитвам леко чувство на паника от мислите за “пенсиониране“ “, разкри играчът.

“Със сигурност ще продължа да играя толкова дълго, колкото е възможно, стига да мога да постигна резултати без да страдам. Искам да завърша кариерата си без съжаление, така че трябва да използвам максимално времето си“, добави той.

Нападателят продължава да си припомня най-силните години с екипа на Милан, където не показва никакви признаци на старост – заби осем попадения в 18 мача от Серия А през сезона, като се отчете и с една асистенция. След завръщането си в Европа от престоя си в Лос Анджелис Галакси и обличането на червено-черния екип, той записа общо 69 мача, 36 гола и 10 асистенции във всички турнири. В последния си сезон в МЛС шведът също шокира света – този път със страховитите 31 мача и 31 гола. Рекорд, с който малко нападатели може да се похвалят.

“Знам че адреналинът, който усещам в момента, никога няма да бъде същият. Програмирани сме да се събудим, да отидем на тренировка, да се върнем у дома и да си почиваме. Това продължава 20-25 години, но един ден ще се събудя и фактът, че няма да имам нищо планирано ще бъде странно чувство за мен”, продължи опитният футболист.

Професионалната кариера на нападателя започва през далечната 1999 г. в шведския Малмьо като по-късно преминава през Висшата лига, Лига 1, Ла Лига, Ередивизия, МЛС и любимата му Серия А. Във всички тези първенства успява да генерира 30 трофея и над 510 гола. Всичко това, обаче, не му е достатъчно и е твърдо решен да продължи с единственото условие тялото му да бъде в крак с енергията на съвременната игра.

"Мисля че най-голямата тъга ще изпитат феновете, тъй като вече няма да могат да видят как играя. Насладете се сега, защото повече никога няма да видите такива като мен“, завърши в нескромния си стил нападателят.

И докато шведът умува около оттеглянето си, расистки мегаскандал избухна след последния мач на Милан!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички