Милан спечели трудно в Сардиния и си върна лидерството в Серия А


Милан спечели трудно в Сардиния и си върна лидерството в Серия А
Снимка: Getty Images

2271 0

Милан победи Каляри с 1:0 в мач от 30-ия кръг на Серия АСлед трудно първо полувреме, в което записаха греда и пропуск, "росонерите" успяха да стигнат до ценното попадение в 59-ата минута. Тогава Исмаел Бенасер вкара красив гол от воле след асистенция на Жиру. Това прати гостите обратно на върха в Серия А, като преднината им пред втория Наполи е 3 точки.

Милан започна добре двубоя и можеше да поведе още в 7-ата минута, когато Жиру пропусна от добра позиция. Съотборник свали топката с глава за французина, но той не успя да насочи добре и стреля покрай вратата на сардинци. Шест минути по-късно късметът отново не се усмихна на "росонерите", като Франк Кеси нацели гредата.

Само секунди по-късно, в малко изненадваща атака, Милан можеше да поведе в резултата, но Браим Диас пропусна. След тези силни минути Каляри се построи добре и почти не позволяваше на гостите да стигнат до наказателното им поле.

През второто полувреме натискът на Милан даде резултат. В 59-ата минута Исмаел Бенасер получи топката от Жиру и със страхотно воле от ръба на наказателното поле стреля мощно, пращайки топката в долния десен ъгъл на Краньо.

Каляри имаше отличен шанс да изравни в 76-ата минута, когато Жоао Педро стреля от наказателното поле, но бранител на "росонерите" успя да блокира удара. Шест минути преди края на редовното време Давиде Калабрия направи непростим пропуск. Останал сам срещу вратаря, той прати топката право в него, а при възможността за добавка Жиру беше неутрализиран.

Късметът помогна на Милан в последната минута на редовното време, когато Каляри имаше чудесна възможност да изравни. Паволети прати уверен изстрел към вратата, пазена от Менян, но топката се удари в напречната греда, а в последвалото разбъркване в наказателното поле стражът на "червено-черните" успя да стигне до кълбото. В последната минута от двубоя Салемакерс направи поредния пропуск за гранда от Милано. 

В класирането Милан отново е лидер с 66 точки, на 3 пред Наполи и на 6 от Интер, докато Каляри остава на 17-а позиция, на 3 точки от опасната зона и ще продължи битката си за спасение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички