Гръмна расистки скандал на мача между Каляри и Милан – футболистите почти стигнаха до бой


Гръмна расистки скандал на мача между Каляри и Милан – футболистите почти стигнаха до бой
Снимка: Снимка: Getty Images

2854 0

Расистки скандал беляза снощния мач между Каляри и Милан. Двама футболисти на „росонерите“ са станали обект на подобни обиди. Става въпрос за вратаря Майк Менян и защитника Фикайо Томори. Феновете на домакините са ги обиждали на расистка основа.

Именно това доведе и до разправията между играчите на двата отбора след последния съдийски сигнал на мача, спечелен с 1:0 от гранда от Милано.

Менян е бил най-близо до агитката на Каляри, като тифозите са го обиждали и по време на двубоя. Накрая той реагирал с познатия знак с вдигане на ръка към ухото си, означаващ “Не ви чувам”.

Играчите на Каляри също се подразнили от действието на френския страж. След това се стигна и до мелето на терена, като се наложи спортният директор на Милан Паоло Малдини да успокоява страстите.

„Майк ми каза, че е чул обиди от сектора зад вратата. Той за първи път реагира по този начин. Това означава, че нещо наистина се е случило. Фикайо ми каза същото. Никой не заслужава такова отношение и подобни неща не трябва да се случват“, коментира треньорът Стефано Пиоли пред италианските медии.

А ето кой ас на Милан се очаква да подсили Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички