Милан - Ювентус или Ибрахимович - Роналдо, историята между двамата


Милан - Ювентус или Ибрахимович - Роналдо, историята между двамата
Снимка: Getty Images/Guliver

2030 0

Тази вечер (13.02) Милан посреща Ювентус от 21:45 часа българско време в първи мач от полуфиналната фаза за Купата на Италия. Двата тима ще бъдат водени от своите звездни нападатели в лицето съответно на 38-годишния Златан Ибрахимович и 35-годишния Кристиано Роналдо.

За първи път двамата се срещат през 2009 година. Тогава това се случва цели три пъти. Първо Интер и Манчестър Юнайтед се срещат един срещу друг на осминафиналите в Шампионска лига. След нулево равенство се стига до реванша, в който "червените дяволи" печелят с 2:0, а португалецът реализира второто попадение с глава.

Следва трансфер на шведа в Барселона, както и на Роналдо в Реал Мадрид, за да излязат един срещу друг в едно от най-големите съперничества във футбола - "Ел Класико". Тогава Ибра вкарва страхотен гол с по-слабия си ляв крака от въздуха, за да осигури минимална победа за каталунците.

Златан не се задържа на "Камп Ноу" много и още през следващата година (2010) се връща в Италия, но този път с екипа на Милан. "Росонерите" срещат Реал с Роналдо в груповата фаза. Първият мач на "Сантяго Бернабеу" завършва 2:0, а CR7 вкарва от пряк свободен удар, докато вторият свършва при равенство 2:2, но без голове за двамата нападатели.

2013-а година - най-добрият епизод от съперничеството между двамата. Той идва с националните отбори на футболистите и е за баражите за класиране не Мондиал 2014. Първият мач Роналдо осигурява победа с 1:0, а вторият е истинска класика. В него Ибрахимович вкарва две попадения, само за да види как португалецът реализира 3 и класира "мореплавателите" за големия форум.

Последната среща между двамата бе през 2015-а година, когато ПСЖ и Реал играят в груповата фаза. Първият мач свършва 0:0, а вторият 1:0 за "кралския клуб" след гол на защитника Начо, като и Роналдо, и Ибрахимович не съумяват да реализират в противниковата врата. И така почти 5 години по-късно това съперничество се подновява, като за първи път то ще е в турнир от Италия, след като шведът се завърна в Милан съвсем скоро, а португалецът осъществи трансфер в Юве преди малко повече от година и половина.

НЕДОПУСТИМО: КЛУБОВЕТЕ В АНГЛИЯ ПОЛУЧАВАТ ЛУДИ ПАРИ, ЗА ДА ИЗВЕДАТ ДЕЧИЦА С ИГРАЧИТЕ НА ТЕРЕНА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички