Милан спря пропадането, а Стефано Пиоли заговори за прераждане преди 1/8-финала в Шампионска лига


Милан спря пропадането, а Стефано Пиоли заговори за прераждане преди 1/8-финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

814 0

Старши треньорът на Милан - Стефано Пиоли, най-после имаше повод да се усмихне, след като неговият тим победи Торино с 1:0 и по този начин прекъсна черната си серия от седем поредни мача без победа, в които бяха регистрирани 5 загуби и 2 равенства.

Със спечелените 3 точки "росонерите" събраха актив от 41 на третото място в Серия А (на 15 зад лидера Наполи и на 2 зад втория Интер) и вече могат да мислят за първия 1/8-финал срещу Тотнъм в Шампионска лига (14 февруари).

"Задължително трябва да погледнем на случилото се като на прераждане. Знаехме, че ще бъде трудно и че Торино не ти позволяват да организираш атаките си спокойно с високата си преса, но работихме здраво както в офанзивен, така и в дефанзивен план", заяви Пиоли след края срещата пред "DAZN".

"Голът успя да премахне една психическа бариера. Тази победа беше малка стъпка в правилната посока, от която се нуждаехме. Трудим се усилено всеки ден, за да постигаме резултати, но в последните седмици не успявахме да го направим, което ни причини и психическа, и физическа болка", допълни още треньорът на Милан.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Милан с голямо постижение – нареди се до Ювентус, Интер и Рома!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички