Защо трансфер на Обамеянг в Милан би удовлетворил всички?


Защо трансфер на Обамеянг в Милан би удовлетворил всички?
Снимка: Getty Images

1668 0

Все повече се засилват информациите, че Пиер-Емерик Обамеянг може да напусне Челси, за да се присъедини към Милан това лято.  Подобен трансфер ще позволи на "росонерите" да увелчат броя на собствените си кадри в отбора.  33-годишният футболист започна кариерата си във Франция и се премести в Италия през януари 2007 г., за да бъде част от младежката академия на Милан, на 17 години.

Той остана в италианския тим до продажбата на Сент Етиен през 2012 г. само срещу 1,8 милиона евро, след което беше даден под наем на Дижон, Лил и Монако. Габонският национал оттогава носи фланелката на Борусия Дортмунд, Арсенал и Барселона преди трансфера му за 12 милиона евро в Челси през септември 2022 г.

Договорът на Обамеянг е до юни 2024 г., но само преди дни беше оставен извън списъка с играчи за Шампионска лига и това сериозно е ядоса играча. La Gazzetta dello Sport отбелязва, че играчът е бил забелязан да прекарва уикенда в Милано със семейството си, което може би е намек за бъдещето му.

Неговият престой в Челси се обърка много бързо, тъй като отиде в Лондон, за да се събере отново с бившия си треньор в Борусия Дортмунд - Томас Тухел. Той обаче бе уволнен седмица по-късно. Връщането на Обамеянг на "Сан Сиро"би зарадвали и Милан, тъй като в тима имат много малко собствени продукти и би се вместил в тази статистика.

А какво пък заяви Стефано Пиоли след загубата от Интер и променената схема на игра в Милан - прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички