Загуба в дербито срещу Интер, но Пиоли не съжалява за направените промени в Милан


Загуба в дербито срещу Интер, но Пиоли не съжалява за направените промени в Милан
Снимка: Getty Images

824 0

Наставникът на Милан Стефано Пиоли настоява, че „"не съжалява" за решенията си при загубата от Интер в "Дерби дела Мадонина", включително и за пренебрежението на Рафаел Леао. Кризата в тима продължава, въпреки че треньорът се опита да направи някои радикални промени, включително схема 3-5-2 и остави Рафаел Леао на пейката за втори пореден мач.

"Ясно е, че искахме да имаме по-стабилна защита и се бяхме прибрали повече. Не се защитавахме зле, но трябваше да подаваме по-добре и затова не успяхме да противодействаме повече през първото полувреме. Не атакувахме много през първото полувреме, но със сигурност беше по-добре след почивката", заяви Пиоли след двубоя.

Наставникът винаги в бил горд по време на надпреварата за Скудетото, че Милан е възприел първо атакуващ подход и се стреми да играе красив футбол, но стигна до радикална промяна. "Ясно е, че в последните мачове не бяхме стабилни в защита, така че решихме, че това са правилните позиции, които да заемем срещу отбор като Интер. Нашето намерение все още не беше само да се защитаваме, ние се борехме да преодолеем първоначалната им преса, включително и техните нападатели".

"Като треньор имам ясна представа за ситуацията. Сигурен съм, че ако играехме обичайния си футбол, щяхме да се борим още повече тази вечер. Днес бяхме по-солидни и можем да надграждаме това, но също така трябва да бъдем по-агресивни и атакуващи. Това не е захвърляне на цялата работа, която сме постигнали, а осъзнаване, че има моменти, в които трябва да приемете различен подход, за да се върнете към конкурентоспособността си".

Пиоли беше попитан какво трябва да направи Леао, за да си върне мястото в титулярните 11, след като сега отпадна два пъти поред от състава  - срещу Сасуоло и Интер. "Леао има огромен потенциал, избрах да играя с двама нападатели близо един до друг, за да създам проблеми на защитата на Интер, дори и да не се случи много. Леао трябва да работи, за да бъде по-активен през целия мач. Не съжалявам за избора си, защото имайки предвид всичко, което видях през седмицата и в този мач, позициите, които исках да заема и формата на отбора, това беше правилният избор".

А в каква неблагоприятна статистика е лидер Милан - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички