Край на черната серия! Милан се върна на победния път в юбилеен мач (ВИДЕО+СНИМКИ)


Край на черната серия! Милан се върна на победния път в юбилеен мач (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1160 0

Милан се измъчи, но удари с 1:0 гостуващия Торино в среща от 22-ия кръг на Серия А. Успехът на „Сан Сиро“ сложи край на черната серия на „росонерите“ от 5 поредни мача без победа в Калчото. Грандът от Милано нямаше щастието да спечели в общо 7 поредни двубоя във всички турнири.

В герой за тима на Стефано Пиоли се превърна Оливие Жиру. Френският таран заби скъпоценното попадение с ювелирно изпълнение с глава в 62-ата минута.

Video edited on Kapwing

Златан Ибрахимович бе в групата за мача. Завърналият се след тежка контузия в състава на гранда от Милано швед обаче не се появи в игра и остана на резервната скамейка, но Ибра не се спря да надъхва съотборниците си от пейката.

След връщането на победния път Милан отново е и в Топ 4 в класирането. „Дявола“ е трети с актив от 41 пункта. Торино е на 7-ата позиция с 30 точки.

Двубоят на „Джузепе Меаца“ протече двуостро. Възпитаниците на Иван Юрич също показаха зъби и могат да съжаляват, че не си тръгнаха с поне точка от негостоприемния стадион в Милано.

Още в началото на мача Тео Ернандес профука шанс за домакините. Последваха силни минути за „биковете“. С пропуски „блеснаха“ Миранчук и Санабрия.

До почивката така и не паднаха попадения в нито една от двете врати, а гостите имаха предимство по отношение на владението на топката.

В 54-ата минута Рафа Леао се озова сам срещу вратаря Ваня Милинкович – Савич, но не успя да го преодолее от твърде малък ъгъл.

Мачът продължи във високо темпо, като и гостите не спираха да атакуват. Все пак в 62-ата минута Милан откри резултата. Тео Ернандес центрира перфектно в пеналта, където от 9 метра Оливие Жиру майсторски с глава матира стража на гостите – 1:0.

Четвърт час преди края Сандро Тонали за малко не си заби автогол след центриране от корнер за „биковете“. До края не паднаха повече попадения и „росонерите“ удържаха скъпоценната си победа.

Така Милан записа първи пълен успех в шампионата от 4 януари насам, когато хората на Стефано Пиоли надделяха с 2:1 при гостуването на Салернитана. Успехът на „росонерите“ над „биковете“ от Торино дойде в юбилейния и исторически мач №3000 за гранда от Милано в италианския елит.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички