Милан продължи възхода си с нов успех след два гола на Златан


Милан продължи възхода си с нов успех след два гола на Златан
Снимка: Gulliver/GettyImages

939 0

Отборът на Милан постигна нов успех след рестарта на Серия А. В мач от 35-тия кръг на шампионата на Италия „росонерите“ спечелиха гостуването си на Сасуоло с 2:1. Златан Ибрахимович отбеляза два гола за Милан през първата част, а Франческо Капуто от дузпа бе точен за домакините. В добавеното време на първата част Мехди Бурабия получи червен картон.

Мачът започна по чудесен начин за играчите на Стефано Пиоли. В 19-тата минута Хакан Чалханоглу центрира в наказателното поле и Златан Ибрахимович с глава бе точен за 0:1, вкарвайки 6-тия си гол в Серия А през настоящия сезон. В 41-вата минута главният арбитър Лука Пайрето отсъди дузпа за Сасуоло за игра с ръка на Чалханоглу в собственото си наказателно поле. Зад топката застана Франческо Капуто и направи безпомощен Джанлуиджи Донарума – 1:1!

Гостите от Милано обаче бързо възстановиха преднината си. При една контраатака на Милан Чалханоглу за втори път в мача намери по чудесен начин Ибрахимович, който пък за втори път бе точен във вратата на Сасуоло – 1:2! В 7-мата минута от добавеното време на първата част бившият играч на Черно море и Левски Мехди Бурабия получи втори жълт картон за грубо влизане в краката на Анте Ребич и бе изгонен.

Така Милан продължава възхода си след паузата в Серия А и излиза на 5-то място в класирането, изпреварвайки отборите на Рома и Наполи. Тимът на Стефано Пиоли събира актив от 59 точки. Сасуоло пък остава на 8-мо място в подреждането с 48 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички