Милан поправи грешката си и победи Аталанта, ще играе в Шампионска лига


Милан поправи грешката си и победи Аталанта, ще играе в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3316 0

Милан поправи грешката си отпреди седмица, когато не успя да победи Каляри и постави под сериозно съмнение участието си в Шампионска лига догодина. "Росонерите" надделяха с 2:0 над Аталанта в изключително оспорван двубой.

И двете попадения за гостите бяха дело на Франк Кеси, който се разписа от дузпа в двата случая. Домакините могат да съжаляват, тъй като доминираха над своя опонент. Така Милан завърши на 2-рата позия в крайното класиране, а Аталанта бе изместен и завърши 3-ти, пропускайки възможността за историческо за клуба второ място.

СЪСТАВИ

Аталанта: Голини, Толой, Ромеро, Мееле, Димсити, Госенс, Фройлер, Де Роон, Малиновский, Песина, Сапата

Милан: Донарума, Ернандес, Томори, Кяер, Калабрия, Бенасер, Кеси, Салемакерс, Диас, Чалханоглу, Леао

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Аталанта вдигна много оборотите и натискът за домакините се засилваше с всяка изминала минута. В 58' се стигна и до най-чистото положение в срещата от игрова ситуация. Сапата получи топката в наказателното поле и от малък ъгъл опита да стреля в далечния ъгъл, но топката мина на милиметри от страничния стълб.

В 68-ата минута Милан можеше да направи голяма крачка към победата, след като Леао бе изведен срещу вратаря. Нападателя копна топката над стража, но тя се отби в страничния стълб.

90+2' - 0:2! Втора дузпа за Милан и втори гол за Кеси. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора така и не създадоха чисто голово положение за 36 минута игра на терена. Нещо повече - така и нямаше точен изстрел към една от двете врати, въпреки че и двата тима имаха по два опита. Все пак домакините имаха леко предимство, което се изразяваше във владението на топката.

42' - 0:1! "Росонерите" успяха да стигнат до аванс в резултата, след като получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу Ернандес в наказателното поле. С изпълнението се зае Кеси, който вкара, след като Голини не помръдна и остана в средата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Милан усложни задачата си, като в предишния кръг не успя да победи Каляри (0:0), а с което и да си гарантира сигурно участие в топ 4. Сега "росонерите" са задължени да победят силния отбор на Аталанта, който е и 2-ри в класирането. Милан е 3-ти със 76 точки, толкова има и 4-ият Наполи, а 5-и е Ювентус с точка по-малко.

Наполи се представя стабилно в последно време и не се очаква грешна стъпка при домакинството му срещу Верона който не се бори за нищо. Прогнозите са и че Ювентус няма да направи поредно огромно разочарование за сезона и ще изпълни програма "минимум", спечелвайки си срещата с Болоня.

Така се очертава именно дербито между Аталанта и Милан като решаващото - кой ще играе в Шампионска лига - "росонерите" или "бианконерите"? Аталанта загуби преди дни от Ювентус във финала за Купата на Италия. Отборът си е гарантирал мястото в топ 4 и при поражение може да падне до 4-ата позиция в най-лошия случай.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички