Ювентус разби Болоня с Валентин Антов, Верона спъна Наполи и го лиши от топ 4


Ювентус разби Болоня с Валентин Антов, Верона спъна Наполи и го лиши от топ 4
Снимка: Getty Images/Guliver

4500 0

Ювентус спечели гостуването си на Болоня с категоричното 4:1, а българинът Валентин Антов се появи в игра като резерва в 58-ата минута и доигра срещата срещу именития си съперник. Успехът се оказа достатъчен за "старата госпожа", за да се класира в топ 4, тъй като Наполи допусна грешка, завършвайки наравно 1:1 с Верона.

"Старата госпожа" излезе без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който получи почивка. Въпреки това не останаха съмнения кой е по-класният отбор и футболистите на Андреа Пирло заслужено взеха 3-те точки. Точни за победата бяха Федерико Киеза, Алваро Мората (на два пъти) и Адриен Рабио.

Така в крайното класиране на Серия А Интер е 1-ви с 91 точки, следван от Милан и Аталанта със съответно 79 и 78 пункта. "Бианконерите" са със същия брой точки на 4-ото място, а Наполи остава с 1 по-малко на 5-ата позиция.

СЪСТАВИ

Болоня: Скорупски, Де Силвестри, Сумаоро, Томиясу, Свангерг, Схаутен, Медел, Винято, Сков Олсен, Бароу, Паласио

Ювентус: Шчесни, Алекс Сандро, Де Лихт, Киелини, Данило, Рабио, Кулушевски, Куадрадо, Киеза, Мората, Дибала

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

48' - 0:4! Мората вкара своето второ попадение в срещата. Испанският нападател получи дълго извеждащо подаване от вратаря Войчех Шчесни, показа добър контрол върху топката, напредна с човек на гърба и стреля с по-слабия си ляв крак, за да се разпише.

86' - 1:4! Орсолини намали изоставането за своя тим след гол от близка дистанция. Само няколко минути по-късно Дибала нацели страничния стълб след мощен удар отблизо.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

6' - 0:1! Резултатът бе открит рано-рано в полза на Ювентус. Кулушевски влезе опасно в наказателното поле след технично подаване на Мората. Шведът подаде към Рабио, чийто удар се отби в напречната греда. Топката обаче отиде в краката на Киеза, който от непосредствена дистанция нямаше как да сбърка.

29' - 0:2! Авансът на гостите бе удвоен, след като Пауло Дибала проби брилянтно на скорост, след което прехвърли технично излезлия напред Скорупски. Точно преди да премине голлинията топката бе засечена с глава от Алваро Мората на опразнената врата.

45' - 0:3! Секунди преди края на полувремето преднината за "бианконерите" стана класическа. Рабио бе изведен от Кулушевски по чудесен начин и технично пусна топката покрай вратая, за да се разпише. 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ювентус спечели Купата на Италия преди дни, но празникът бързо може да бъде тотално заличен, тъй като "бианконерите" са пред сериозна опасност да не се класират в топ 4 и да не попаднат в Шампионска лига през следващия сезон. А най-лошото за тях е, че не държат съдбата си в свои ръце.

Футболистите на Андреа Пирло трябва задължително да спечелят, а същевременно с това или Наполи да се издъни срещу Верона, или Милан да не успее да спечели срещу Аталанта - отборът, който бе победен от Ювентус във финала за Купата на Италия.

Любопитно е, че младият българин Валентин Антов е част от Болоня. Той не получи много шансове, откакто дойде в Италия от ЦСКА под наем, но се твърди, че ще остане в отбора за постоянно. А ако това е така (или ако тепърва трябва да се решава), звучи логично Синиша Михайлович да го използва и да види как ще се представи в мач с толкова класни противникови футболисти. Още повече, че срещата е без значение за тима.

А евентуален сблъсък между Антов и Кристиано Роналдо със сигурност ще представлява интерес за родните фенове. Португалецът пък по всяка вероятност ще напусне Ювентус, ако отборът му не се класира за Шампионска лига. Евентуална раздяла е възможна дори и при позитивно развитие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички