Ще успее ли Милан да се класира в Топ 4 - задачата не е толкова трудна, колкото изглежда


Ще успее ли Милан да се класира в Топ 4 - задачата не е толкова трудна, колкото изглежда
Снимка: Getty Images

779 0

Стефано Пиоли вероятно би предпочел да се изправи срещу някой друг, а не срещу Аталанта, в последния мач от този сезон в италианската Серия А. След като все още "росонерите" не са си гарантирали участието в Шампионска лига наесен, сега ще имат трудната задача да победят като гост бергамаските, за да го направят.

Милан загуби с 3:0 от Аталанта през първия полусезон. Мачът се игра на 23 януари 2021 година и даде началото на упадъка на тима, който дотогава се представяше чудесно и дори беше лидер в класирането. Ако върнем лентата още по-назад и стигнем до последното гостуване на "росонерите" в Бергамо, картинката изглежда още по-мрачна - загуба с 0:5!

Все пак, ситуацията сега далеч не е толкова страшна, най-вече защото Аталанта вече си осигури място в Шампионска лига и поне на теория най-доброто нападение в Италия няма да се хвърли да разгромява Милан отново.

Тимът на Стефано Пиоли пък знае, че само победа би му свършила работа, след като в предпоследния кръг от Серия А Милан не успя да победи Каляри у дома си. 

Да, Златан Ибрахимович няма да играе днес, но при всички положения ще бъде близо до своите съотборници и вероятно ще им изнесе силна мотивационна реч, както го направи съвсем наскоро, преди Милан да зашлеви Ювентус като гост с 3:0 и да го изхвърли, на този етап, от Топ 4 в Италия! А и тази година Милан е далеч по-добър гост, отколкото домакин - всъщност най-добрият гост, със само 2 загуби извън "Сан Сиро" и цели 15 победи!

ТУК можете да разберете къде да гледате последния кръг в Италия!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички