Милан и Интер разочароваха тифозите - оставиха головете за реванша в Купата на Италия


Милан и Интер разочароваха тифозите - оставиха головете за реванша в Купата на Италия
Снимка: Getty Images

5047 0

Италианските грандове Милан и Интер не успяха да се победят след скучно равенство 0:0 в първи мач от полуфиналите за Купата на Италия. Дербито на "Сан Сиро" разочарова тифозите, завършвайки без попадения, като остави развръзката за реванша през следващия месец.

Срещата започна с обичайните призиви към преустановяване на военния конфликт в Украйна. На терена двата тима не предложиха нищо опасно в първите минути, макар да не липсваха атаки и в двете посоки. Милан получи лоша новина в 26-ата минута, когато капитанът Алесио Романьоли бе принудително изваден, като на негово място се появи Пиер Калюлю.

В следващите минути нищо не се промени - двата отбора си разменяха атаки, но без да стигат до опасности. Втората част продължи в същия стил и не бе изненада, че головете не идваха. В четвърти пореден мач Интер не успя да вкара гол, въпреки че отправи 10 удара към противниковата врата (само три точни). Милан пък завърши срещата със седем опита за удар.

В трето "Дерби дела Мадонина" през този сезон Интер не успява да победи, като ще се надява това да се промени в реванша на 20 април, когато ще стане ясно кой ще играе на финал за Купата на Италия. В другата полуфинална среща се срещат отборите на Фиорентина и Ювентус.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Майнан, Флоренци, Томори, Романьоли, Ернандес, Кеси, Бенасер, Салемакерс, Крунич, Леао, Жиру

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Дъмфрис, Барела, Брозович, Чалханоглу, Перишич, Джеко, Лаутаро

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Градските съперници Милан и Интер водят ожесточен спор за титлата в Серия А, но сега ще премерят сили и в Купата на Италия. И двата тима преодоляха тежки препятствия на четвъртфиналите, като Милан отстрани Лацио, а Интер се справи с Рома.

Полуфиналната фаза се провежда във формат от два мача, като реваншът е предвиден за 20 април. За днешния мач Стефано Пиоли няма да може да разчита на Златан Ибрахимович, Сандро Тонали и Симон Кяер, докато за Симоне Индзаги двама играчи са под въпрос - Хоакин Кореа и Робен Госенс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички