Инфарктна победа прати Наполи на върха в Серия А


Инфарктна победа прати Наполи на върха в Серия А
Снимка: Getty Images

1534 0

Инфарктен гол изпрати Наполи на върха в Серия А , след като победи Лацио в двубой от 27-ия кръг на шампионата. Успеха изкова Фабиан Руис с гол в 94-ата минута на мача.

Неаполитанци бяха напът да изпуснат тази цел, като инкасираха изравнително попадение в 88-ата минута на мача, но показаха характер. Те бяха повели с гол на Лоренцо Инсинье в 62', но допуснаха изравняване. С успеха те донякъде се реабилитираха пред феновете заради отпадането от Лига Европа.

Инсинье откри резултата в Рим, след като засече точен пас на Йълмаз и нанесе нисък удар в десния ъгъл на Стракоша. Седем минути по-късно той прати топката в мрежата за втори път, но голът не бе зачетен заради засада.

Шансът за Лацио се разкри две минути преди края на редовното време. В ситуацията топката стигна до краката на Педро след рикошет и той стреля мигновено, спирайки топката в левия ъгъл на Оспина, зад голлинията.

Мачът беше решен в 4-тата минута на добавеното време, когато Руис отправи страхотен изстрел извън наказателното поле и спря топката в долния ляв ъгъл - 2:1 за гостите!

Сега Наполи е лидер в Серия А, макар да има равен брой точки с втория Милан. Лацио пък напусна топ 6 и вече е седми със 43 спечелени точки, с 1 по-малко от Рома.

, като инкасира изравнително попадение в 88-ата минута на мача. Успехът щеше да прати неаполитанци на върха в класирането, заради по-добри показатели от Милан, но тимът остана трети.
Очаквайте подробности!, като инкасира изравнително попадение в 88-ата минута на мача. Успехът щеше да прати неаполитанци на върха в класирането, заради по-добри показатели от Милан, но тимът остана трети.
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички