Мертенс вече е рекордьор по голове в историята на Наполи


Мертенс вече е рекордьор по голове в историята на Наполи
Снимка: Getty Images/Guliver

2730 0

Нападателят на Наполи Дрис Мертенс влезе в историята на клуба, след като изпревари бившия си съотборник Марек Хамшик като рекорден голмайстор на отбора за всички времена. Снощи белгиецът отбеляза в 41-вата минута в двубоя срещу Интер от турнира за Купата на Италия, като по този начин увеличи сметката си на 122 попадения за клуба.

Досега Мертенс имаше равна бройка голове с Хамшик, който в края на кариерата си на „Сан Паоло“ успя да изпревари друга легендарна фигура в историята на Наполи Диего Марадона, който пък има 115 гола за тима. Постижението за белгиеца идва в момент, в който той е близо до подписването на нов договор с „партенопеите“, след като бе свързван с напускане на клуба през последните месеци. Челси и Интер бяха отборите, които се интересуваха от него, но директорът на Наполи Кристиано Джинтоли сподели, че новият договор на Мертенс е въпрос на време.

Белгийският национал дойде на „Сан Паоло“ от ПСВ Айндховен през 2013-та година, като в седемте години със „светлосинята“ фланелка се превърна в любимец на феновете. Под ръководството на Маурицио Сари през сезон 2016/17 той показа върхова форма и успя да реализира 28 гола в 35 мача в Серия А. Мертенс е вкарвал поне 10 гола във всички турнири във всеки един от сезоните, в които е бил част от Наполи. А ето кой съотборник на Мертенс е обект на интерес от страна на Ливърпул.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички