Наполи сломи Интер и ще премери сили с Ювентус на финала на Купата на Италия


Наполи сломи Интер и ще премери сили с Ювентус на финала на Купата на Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

5104 0

Отборът на Наполи е вторият финалист в тазгодишното издание на Купата на Италия. "Партенопейците" завършиха наравно 1:1 с Интер на своя "Сан Паоло" в мач-реванш от 1/2-финалите на надпреварата и с общ резултат 2:1 от двата мача се класираха за големия финал, където ще срещнат тима на Ювентус.

Интер стартира мача с ранен гол на Кристиан Ериксен, който успя да се разпише директно от ъглов удар. "Нерадзурите" обаче не успяха да реализират останалите си голови положения пред вратата на Наполи, а с основни заслуги за това бе вратарят на домакините Давид Оспина. 

Няколко минути преди края на първата част Наполи се възползва от отлично проведена контраатака, подхваната от Лоренцо Инсиние и завършена от Дрис Мертенс с гол в мрежата на Ханданович. През втората част Интер изпусна още куп добри положения, а Наполи успя да съхрани крехката си преднина в общия резултат и да се класира за финала. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в третата минута Интер успя да стопи пасива си от първия мач. Кристиан Ериксен изпълни ъглов удар, като предаде изключителна парабола на топката, която полетя директно във вратата на Наполи, без да остави възможност на вратаря Давид Оспина да се намеси - 0:1.

В 15-ата минута Антонио Кандрева напредна към наказателното поле на Наполи и опита мощен удар към вратата.Топката прелетя в опасна близост до напречния стълб, като напусна очертанията на вратата с помощта на Оспина, който изби в корнер.

След половин час игра Интер получи отлична възможност да поведе с два гола, но отлична намеса на Оспина ги отказа. Ашли Йънг проби по левия фланг и предостави отлично центриране за Ромелу Лукаку. Снажният таран на "нерадзурите" безпроблемно отправи удар с глава към вратата на Наполи, но Оспина спаси.

В 40-ата минута Антонио Кандрева навлезе в наказателното поле и от близка дистанция изстреля силен удар в горния ъгъл на вратата, но Оспина демонстрира невероятен рефлекс, избивайки в корнер. От последвалия ъглов удар Интер не се възползва, а Наполи подхвана контраатака. Инсиние стигна до наказателното поле, а накрая пусна подаване към Мертенс, който се разписа в опразнената врата - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вдъхновени от изравнителния гол в края на първата част, Наполи започна да играе със самочувствие в първите минути на второто полувреме. Неаполитанци започнаха да атакуват все по-смело, докато Интер изглеждаше по-плах в действията си на терена, отколкото през първата част. В 54-ата минута Лоренцо Инсиние се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на Интер, но ударът му премина на сантиметри от страничния стълб.

В следващите минути Интер постепенно усили натиска към вратата на домакините в търсене на победен гол. В 77-ата минута голмайсторът Кристиан Ериксен прати мощен снаряд към вратата на Наполи от пряк свободен удар, но Оспина отново успя да се намеси и да откаже "нерадзурите" от втори гол.

Пет минути по-късно отново Ериксен бе изключително близо до втория гол за Интер в мача. Халфът получи подаване в наказателното поле и отправи силен удар към ъгъла на вратата, но Оспина отново спаси. При добавката Виктор Моузес стреля мощно, но ударът му премина над вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Интер и Наполи се завръщат за първия си официален двубой след спирането на футбола заради пандемията от коронавируса. В предишния сблъсък между двата отбора на "Джузепе Меаца" неаполитанци взеха минимална преднина след победа с 0:1 и ценен гол на чужд терен.

И в двата лагера отсъстват по двама футболисти. За "малките магаренца" отсъстват Кевин Малкюи и Ървинг Лозано, докато за "нерадзурите" контузени са Диего Годин и Матиас Весино. Отборът, който продължи напред, ще се изправи на финала срещу Ювентус, който пък вчера отстрани Милан.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Наполи: Оспина, Хисаж, Кулибали, Максимович, Ди Лоренцо, Желински, Деме, Елмас, Инсиние, Мертенс, Политано

Интер: Ханданович, Бастони, Шкриняр, Де Врай, Кандрева, Барела, Брозович, Ериксен, Йънг, Мартинес, Лукаку

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички