Интер са залепи зад Милан след успех над Верона и върхово постижение през тази година


Интер са залепи зад Милан след успех над Верона и върхово постижение през тази година
Снимка: GettyImages

1350 0

Интер продължава битката за защитата на титлата си, след като удари с 2:0 Верона в мач от 32-ия кръг на Серия „А“, проведен на „Джузепе Меаца“. „Нерадзурите“ заплетоха още повече интригата около борбата за Скудетото, доближавайки се само на точка от лидера Милан. За първи път през 2022 година Интер постигна втора поредна победа в мач независимо в кой турнир.

Хората на Симоне Индзаги си оплетоха кошницата в рамките на 8 минути през първото полувреме. Николо Барела откри резултата в 22-ата минута, а Един Джеко удвои преднината на „нерадзурите“ след половин час игра и на практика предреши крайния изход.

Домакините доминираха на терена най-вече през първото полувреме, а след почивката явно се поуспокоиха и Верона тръгна доста по-смело напред. Гостите създадоха главоболия на Ханданович, но Интер задържа преднината си и прибави към актива си важните 3 точки.

Първоначалният натиск на „нерадзурите“ се увенча с успех в средата на първата част. Перишич се възползва от грешка на Беса, след което центрира към Барела, а той разстреля Монтипо от воле – 1:0. Последваха вихрени минути пред вратата на гостите, които доведоха до нов гол. Заби го Един Джеко в 30-ата минута. Той добута топката в мрежата след корнер и отклонена от Перишич с глава топка към него.

Така Интер събра актив от 66 точки и е на второто място, само с 1 по-малко от лидера Милан. „Нерадзурите“ обаче са с мач по-малко от градския си съперник. Верона е на 9-ата позиция с 45 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички