Милан с втора поредна издънка, Торино спря яловите "росонери"


Милан с втора поредна издънка, Торино спря яловите "росонери"
Снимка: GettyImages

1923 0

Милан допусна втора поредна издънка в битката за шампионската титла в Италия, след като завърши 0:0 при гостуването си на Торино в среща от 32-ия кръг на Серия „А. "Росонерите" все пак запазиха първото си място в класирането, въпреки второто си нулево реми в последните два мача.

Хората на Стефано Пиоли имаха териториално превъзходство през по-голямата част от мача, но се забеляза тотална липса на креативност в средната линия и респективно в офанзивен план. Домакините също показаха зъби, но и те не успяха да превземат вратата на Менян.

Двата тима предложиха доста постно първо полувреме. За статистиката нещо като пропуски за Милан направиха Салемакерс, Леао и Калабрия. Близо до гола за домакините бяха Белоти и Самуел Ричи. Именно след съприкосновение в пеналта между последния и Салемакерс „росонерите“ предявиха претенции за дузпа в 29-ата минута, но не получиха такава.

След почивката Милан донякъде показа по-високата си класа, но така и не успя да подложи поне на по-мощен натиск тима от Торино. Домакините от своя страна пропиляха шансове да шокират напълно "Дявола".

Така „росонерите“ събраха актив от 68 точки на върха в класирането, но не съумяха да се възползват от издънката на единия от преследвачите си в лицето на Наполи. Гафът на „партенопеите“ позволи на Интер да запази втората си позиция с 66 пункта, но „нерадзурите“ са с мач по-малко. Торино е в златната среда – 11-ото място с 39 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички