Манчини за назначението на Пирло: Не всеки има възможност да започне от върха


Манчини за назначението на Пирло: Не всеки има възможност да започне от върха
Снимка: Getty Images/Guliver

1047 0

Селекционерът на италианския национален отбор Роберто Манчини коментира назначението на Андреа Пирло за треньор на Ювентус. „Старата госпожа“ бе елиминирана от Олимпик Лион в осминафиналите на Шампионската лига и ръководството на клуба реши да замени Маурицио Сари с бившия полузащитник на клуба.

Роберто Манчини е на мнение, че Пирло е късметлия, тъй като има възможност да започне треньорската си кариера в един от най-големите отбори в света. „Не очаквах Ювентус да отпаднат. Бях сигурен, че те ще продължат напред. Но беше ужасна, непредсказуема и трудна година. Най-вече за тези, които направиха промени като Ювентус. Сари не успя да наложи своя футбол. Пирло е късметлия. Той започва от върха, с най-добрия отбор. Може би и аз не започнах от дъното, но стартирах във Фиорентина, не в Ювентус.“

„Шегата настрана, защото ако бях търсил нов треньор, щях да се спра на Андреа. Той има страхотни познания за футбола. Както и Даниеле Де Роси. Бих желал да работя с тях един ден. Винаги има първи път. Андреа тръгва по нова пътека. Нека го последваме. Пожелавам му успех“, заяви Роберто Манчини пред „Гадзета дело спорт“.

А ето какви са първите две трансферни цели на Андреа Пирло в Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички