Манчини обясни защо не иска да се поднови Серия А


Манчини обясни защо не иска да се поднови Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

1038 0

Селекционерът на Италия Роберто Манчени сподели, че не иска да се поднови Серия А. Като подчерта, че това мнение е "егоистично", тъй като по този начин играчите ще имат по-голяма почивка, а международният календар за националните отбори също се очертава доста натоварен.

"Като селекционер на Италия бих казал, може да е егоистично, ако Серия А се не се възобнови ще е по-добре, защото няма да има толкова много мачове през лятото и футболистите ще могат да си починат. Тогава и играчите ще бъдат по-податливи към контузии. Въпреки това знам, че те нямат търпение да се върнат на терена и се надявам да могат да го направят съвсем скоро", сподели Манчини пред "Gazzetta dello Sport".

Нека бъдем честни, аз също съм замръзнал, седим си вкъщи от 60 дни и те са достатъчни някой да полудее. Предстои ни натоварен септември с мачовете от Лигата на нациите и квалификациите за Световното първенство през 2022 година. Няма да е лесно и може да ни се наложи да извикаме повече от 23-24 футболисти. Надявам се тимът да продължи да играе с това качество, което хората обичат и разбира се да е печелившо", каза още националният селекционер на Италия. А с колко бе удължен срокът за завършване на шампионата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички