Лукаку и Рома се развихриха, а Жозе Моуриньо може да диша спокойно (ВИДЕО)


Лукаку и Рома се развихриха, а Жозе Моуриньо може да диша спокойно (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1408 0

Италианският гранд Рома записа безапелационен и разгромен успех над последния Каляри с 4:1 като гост в мач от осмия кръг на Серия А. По този начин може да се каже, че работата на Жозе Моуриньо е спасена, тъй като провал срещу съперника щеше да означава, че той ще си тръгне от "Олимпико", както споделиха медиите на Ботуша.

Развой на срещата

Още в 19-ата минута резултатът бе открит. Спинацола пусна топка към Хюсем Ауар, който стигна до топката пръв, изпреварвайки противниковите защитници и отбеляза за 1:0. Само 2 минути по-късно Ромелу Лукаку удвои, като се превърна в адресат на центриране и с хубав удар прониза вратата на домакините.

В 52-ата минута сред голмайсторите записа името си и Андреа Белоти. Първоначално попадението бе отменено, но ВАР се намеси и зачете гола на италианеца за 3:0. В 59-ата минута Леандро Паредес намери Лукаку, а от пеналтерията белгиецът не сбърка, за да направи резултата 4:0.

Домакините вкараха в 72', когато Матео Прати стреля извън наказателното поле и отбеляза, но голът му бе отменен от ВАР. В 87-ата минута обаче Каляри вкара гол на честта дело на Нахитан Нандес от дузпа.

Рома вече е десети с актив от 11 точки. Каляри продължава да е на дъното с едва 2 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички