Лацио за малко да изпусне сигурна победа, но Весино порази Аталанта в края (ВИДЕО)


Лацио за малко да изпусне сигурна победа, но Весино порази Аталанта в края (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

586 0

Лацио победи отбора на Аталанта с 3:2 в много динамичен двубой от 8-ия кръг на Серия А. В 5' Де Кателари си отбеляза автогол, а в 11' Кастеянос направи резултата 2:0. Де Мораеш вкара в 33', а в 63' Колашинац направи резултата 2:2. 7 минути преди края Весино оформи крайното 3:2.

Отборът на Маурицио Сари е 12-ти с 10 точки, докато Аталанта е 6-и с 13. В следващия кръг "орлите" гостуват на Сасуоло, а днешният им съперник ще приеме Дженоа.

Лацио започна много силно двубоя, като можеше да води с много по-голяма разлика до 20-ата минута. Още в 5-ата минута "орлите" откриха резултата, като Луис Алберто с един от класическите си завъртащи се корнери успя да излъже целия тим на Аталанта. Де Кателаре пробва да изчисти, но вместо това я прати в собствената си врата.

6 минути по-късно Лацио нанесе втори удар. Дзакани намери отдясно  Фелипе Андерсън отдясно, който центрира в наказателното поле, където Кастеянос засече за 2:0. И в следващите минути домакините баха по-активни, като Казеле бе близо до гола, а в 18-ата минута Гендузи нацели напречната греда.

В 25' Марио Пашалич имаше добра възможност, достигайки до центриране от крилото, но ударът му с глава не беше никак точен и топката мина покрай дясната страна на вратата. Въпреки първоначалния устрем на Лацио, в края на полувремете Аталанта върна едно попадение. Матео Руджери стигна до страничната линия и прати висока топка. Де Мораеш се извиси най-високо и нанесе мощен удар с глава отблизо за 2:1.

И в началото на втората част гостите имаха страхотен шанс, но Проведел направи много добро спасяване.  В 59' Педро се разписа, но попадението му бе отменено заради засада.

4 минути след това се стигна до равенство. Саед Колашинац се възползва от центриране на Теун Коопмейнерс и не даде шанс на Иван Проведел с удара си с глава. В 81-ата минута Искасен можеше да върне предимството на Лацио, но ударът му от пряк свободен удар мина покрай вратата. И все пак 2 минути след това отборът на Маурицио Сари направи 3:2. Валентин Кастеянос засече центриране в наказателното поле и насочи топката успоредно на голлинията. Там бе Весино, който стреля. В 86' Сари пък бе изгонен от съдията след като бурно оспорваше жълт картон на Весино.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички