Късен и спорен гол на Пулишич отказа Дженоа и качи Милан на върха в Серия А, а Жиру поигра като вратар (ВИДЕО)


Късен и спорен гол на Пулишич отказа Дженоа и качи Милан на върха в Серия А, а Жиру поигра като вратар (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2906 0

Милан успя да се наложи с минималното 1:0 над Дженоа в мач от осмия кръг на Серия А. Двубоят на "Луиджи Ферарис" определено не бе сред най-интересните поне в началото - двата тима се опитаха всячески да се надиграват, но не стигаха до чисти ситуации пред нито една от двете врати. Краят на сблъсъка обаче бе запомнящ се.

Развой на срещата

В крайна сметка, Милан счупи каръка в 87'. Резервата Кристиан Пулишич овладя топка в наказателното поле, завъртя се майсторски и с прецизен удар откри резултата. Отне известно време голът да бъде зачетен, тъй като американецът игра с ръка при овладяването, но нямаше умисъл в действията му.

Video edited on Kapwing

В добавеното време на срещата се стигна до инфарктен финал. Майк Менян влезе безумно с крак срещу противников футболист при опит за изчистване на топка. ВАР посъветва съдията да прегледа ситуацията на екрана и той реши да посочи червения картон на стража на "росонерите". Пиоли бе извършил всички свои смени и под рамката бе принуден да застане Оливие Жиру.

Във финалните минути пък бе изгонен и противниковият вратар - Хосеп Мартинес, а на негово място се появи резервният страж Леали. На Жиру дори му с наложи да прави ключово спасяване в края, за да осигури трите точки на "росонерите".

С победата Милан се изкачва на върха в Серия А преди паузата за националните отбори. "Росонерите" са с актив от 21 точки. Дженоа записа четвърто поражение от старта на кампанията и е 15-и с 8 пункта. На 22 октомври предстои голямото дерби на Ботуша, което ще противопостави отбора от Милано срещу Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички