Героят на Милан - Жиру, разказа какво е усещането нападател да е вратар


Героят на Милан - Жиру, разказа какво е усещането нападател да е вратар
Снимка: Getty Images

1330 0

Нападателят на Милан - Оливие Жиру, разкри какво е било усещането да играе като вратар. Французинът се намеси решително в края на мача с Дженоа, запазвайки преднината на своя тим от 1:0 и съответно и победата.

До поставянето на опитния голаджия на вратата се стигна, след като в 9-ата минута от добавеното време на двубоя в Серия А Майк Менян получи директен червен картон, а "росонерите" нямаха право на повече смени. Затова под рамката застана Жиру.

Той направи важно спасяване в 104-тата минута, когато с ръка изби топката от крака на Джордже Пушкаш и попречи на добавката на Дженоа.

"Никога не съм изпитвал подобно нещо! Много съм горд от отбора, борихме се до края, а аз направих добро спасяване. Имах късмет и с гредата. Борихме се като лъвове и много се радвам за феновете.

Що се отнася до спасяването, просто реших, че ще бъде по-добре да продължа напред, вместо да остана на голлинията. Нямам вратарски умения, но това го почувствах. Ударих си болезнено ръката, но няма страшно.

Обичах да бъда на вратата, когато бях дете, затова ме избраха за заместник на Менян. Ще запазя тази фланелка и ще си я сложа в рамка", каза нападателят пред "Sky Sport Italia". А ето още някои популярни полеви играчи, на които се е налагало да бъдат вратари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички