Летният трансферен прозорец в Италия отваря за 4 дни през септември


Летният трансферен прозорец в Италия отваря за 4 дни през септември
Снимка: Getty Images/Guliver

1015 0

Италианската футболна федерация обяви, че летният трансферен прозорец ще отвори на 1 септември, два месеца по-късно след първоначално насрочената дата, и ще затвори на 5 септември.

Футболът на Ботуша е преустановен от март насам поради пандемията от коронавирус, като сезонът ще завърши в началото на август. Английската футболна асоциация (ФА) обсъжда предложения да измести трансферния си прозорец до август от юни, докато Френската футболна федерация отвори своя прозорец в понеделник за вътрешни трансфери.

Серия А, която бе прекъсната на 9 март, ще поднови кампанията си на 20 юни и ще приключи на 2 август. Ако ново преустановяване доведе до сценарий, в който първенството не може да бъде завършено, ще бъде използван алгоритъм за изчисляване на крайното класиране.

По този начин ще се определи кои отбори ще играят в евротурнирите през следващия сезон и кои ще изпаднат в Серия Б, но ако се стигне до използване на алгоритъма, няма да бъде определен шампион на Италия през този сезон.

Един от трансферните слухове в Италия е, че защитникът на Ювентус Матайс де Лихт ще напусне отбора след само година престой. Какво каза Де Лихт по този повод - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички