Алгоритъм ще определи класирането в Серия А при втора вълна на коронавируса


Алгоритъм ще определи класирането в Серия А при втора вълна на коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

923 0

От италианската футболна федерация реши взеха решение, че крайното класиране в Серия А ще бъде определено с алгоритъм, ако се наложи сезонът отново да бъде преустановен при нов пик на заразените с коронавирус.

Шампионатът в Италия бе прекъснат на 9 март, като се очаква да бъде подновен на 20 юни и трябва да бъде завършен до 2 август. От началото на май Италия постепенно охлабва мерките за карантина, след като случаите на заразени и починали от COVID-19 започнаха да спадат. Въпреки това в страната все още има притеснения, че вирусът може да има втора силна вълна, която отново да доведе до забрана за провеждане на футболни мачове.

Ако това се случи, Италианската федерация смята първо да се опита да намали бройката на оставащите мачове и да мине директно към плейофи, а ако и това е невъзможно, то ще бъде използван сложен алгоритъм, който взима предвид всички домакински и гостуващи мачове, които отборите от Серия А са изиграли до момента.

По този начин ще се определи кои отбори ще играят в евротурнирите през следващия сезон и кои ще изпаднат в Серия Б, но ако се стигне до използване на алгоритъма, няма да бъде определен шампион на Италия през този сезон.

А каква идея се обсъжда за новия сезон в Италия и какво нововъведение - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички