Лацио тресна Сасуоло и не позволи Наполи да отвори шампанското тази вечер (ВИДЕО+СНИМКИ)


Лацио тресна Сасуоло и не позволи Наполи да отвори шампанското тази вечер (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

2061 0

Лацио тресна Сасуоло с 2:0 в среща от 33-ия кръг на Серия А и принуди Наполи все още да не отваря официално бутилките със шампанско за спечелването на Скудетото. С този успех възпитаниците на Маурицио Сари набързо се върнаха на второто място в класирането.

Победата за домакините изковаха Фелипе Андерсон, който откри резултата  в 14-ата минута, и Тома Башич във втората минута на добавеното врече. Двата тима изнесоха страхотен мач със здрава битка на терена на стадио „Олимпико“ в Рим, а „орлите“ удържаха крехката си преднина до края на мача, когато всъщност узакониха успеха.

Така Лацио е с актив от 64 точки на втората позиция. Сигурният шампион Наполи е с 15 точки повече, 79. До края на сезона остават пет кръга, като „партенопеите“ още не са изиграли двубоя си от този. Неаполитанци можеха да се поздравят официално като шампиони, ако Тази вечер лациалите не бяха взели трите точки. Наполи ще трябва утре да вземе поне точка в двубоя си с Удинезе, за да триумфира официално преждевременно с дългоочакваната титла.

Като цяло двата отбора си разделиха по едно полувреме. Домакините доминираха преди почивката, а гостите имаха инициативата след антракта, но не съумяха да стигнат гол във вратата на Иван Проведел. Сасуоло остава на 12-ота място в таблицата с 43 пункта.

Още в 7-ата минута прати топката в мрежата на Консили. Първоначално изглеждаше, че попадението ще бъде признато, но в крайна сметка ВАР го отмени заради засада в хода на атаката след повторно преразглеждане.

В 14-ата минута обаче Фелипе Андерсон донесе заслужена преднина след вихреното начало на срещата. Той получи перфектен извеждащ пас, овляда топката в пеналта и матира Консили – 1:0.

Video edited on Kapwing

До почивката „орлите“ продължиха да имат инициативата. Нови попадения обаче не паднаха.

След антракта ролите на терена се размениха. Гостите атакуваха и пропуснаха няколко изгодни положения, а стражът на римляните запази мрежата си суха.

Вместо да падне гол във вратата на Проведел обаче Сасуоло инкасира второ попадение.  Матия Дзакани сервира топката на резервата Тома Башич във втората минута на добавеното време и той вкара дебютното си попадение за крайното 2:0.

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички