След повече от месец: Ювентус пак спечели в Серия А и изскочи втори (ВИДЕО+СНИМКИ)


След повече от месец: Ювентус  пак спечели в Серия А и изскочи втори (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

856 0

Ювентус най-накрая се върна на победния път в Серия А, сразявайки с 2:1 борещия се оцеляването си Лече в среща от 33-ия кръг. „Бианконерите“ дори се изкачиха поне засега на второто място в класирането.

Хората на Макс Алегри не познаваха вкуса на успеха в 4 поредни срещи в Калчото, но на своя стадион в Торино сложиха край на тази черна Серия. Трите точки за „Старата госпожа“ донесоха Леандро Паредес, който се разписа в 15-ата минута и Душан Влахович, реализирал в 40-ата минута. За гостите от дузпа вкара Асан Сисей в 37-ата минута.

Като цяло Ювентус имаше предимство през по-голямата част от мача, но и непретенциозният тим на Лече не се даде без бой. Домакините пратиха още веднъж в мрежата на съперника си, но попадението на Фабио Мирети не бе признато заради засада. Гол на Сисей за Лече още в началото на срещата също бе отменен.

Така Ювентус събра актив от 63 точки и зае второто място в класирането. „Бианконерите“ изпревариха с 2 точки Лацио, който по-късно тази вечер ще приеме Сасуоло. Лече остана на 16-ата позиция с 31 пункта.

Още в третата минута кълбото посети мрежата на Шчесни. Попадението реализира Асан Сисей, но се оказа, че е имало засада и съдиите не го признаха.

Юве откри резултата в 15-ата минута. Леандро Паредес шутира от пряк свободен удар от около 22-23 метра и матира Фалконе – 1:0.

Video edited on Kapwing

В 26-ата минута Фабио Мирети се възползва от пас на Фаджоли. Младокът опъна мрежата на гостите, но и неговият гол не бе признат заради засада.

Лече смрази трибуните в 36-ата минута. Данило игра с ръка в пеналта и съдията Франческо Фурнеу отсъди дузпа. Асан Сисей не сгреши от бялата точка – 1:1.

Само 4 минути по-късно обаче Душан Влахович отново изведе домакините напред в резултата. Той получи пас от сънародника си Филип Костич и от далеч препарира Фалконе – 2:1.

Video edited on Kapwing

След антракта Мирети пропусна да предреши всичко. В 61-ата минута пък Данило стреля с глава, но уцели лявата странична греда.

До края на мача и едните, и другите пропуснаха изгодни положения. В крайна сметка Юве постигна първата си победа в Серия А от 1 април, когато отново в Торино срази Верона с 1:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички