Интер си го върна по най-драматичния начин на Лацио, Наполи е на победа от титлата (ВИДЕО)


Интер си го върна по най-драматичния начин на Лацио, Наполи е на победа от титлата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3860 0

Интер постигна изключителен обрат над Лацио с 3:1 в едно от дербитата от 32-рия кръг на Серия А. Гостите имаха аванс от попадение през голяма част на двубоя след попадението на Фелипе Андерсон в 30-тата минута.

2 безответни гола на Мартинес в 78-та и 90-тата и един на Госенс в 83-тата оформиха крайния резултат и обрата, който сложи край на историческия антирекорд за домакините от 3 поражения на "Джузепе Меаца" без отбелязано попадение.

По този начин Наполи се нуждае само от успех над Салернитана, за да си гарантира дългоочакваната трета титла от Серия А, след като “орлите” отново пропуснаха да спечелят точки.

"Змията" спечели със същия резултат от първата среща между двата тима през сезона, когато обаче трите точки отидоха в актива на столичаните. 

Всичко това изкачва Интер на четвърта позиция с 4 точки по-малко от втория Лацио с 61.  

Първо полувреме:

До средата на първата част Интер имаше тотално предимство в най-важните аспекти на играта - контролираше кълбото през 61% от времето, създаде 5 голови положения срещу 0 за гостите, а точните изстрели бяха 3. 

Натискът даде резултат около 26-тата минута, когато Мкхитарян стреля по диагонал и Проведел не успя да реагира. Секунди по-късно се оказа обаче, че Кореа е бил в нередовна позиция и откриващото попадение бе отменено.

ГОЛ! Срещата моментално се разви в противоположната посока - комбинация от къса дистанция между Алберто и Андерсон залъга домакините и вторият матира Онана за първото редовно попадение в 30-тата минута! 0:1!

Video edited on Kapwing

В заключителните минути на първата част гостите можеше да нанесат втория си удар, но Онана и късметът си свършиха работата! Първо стражът парира стрелба на Имобиле, а след това избитата топка бе изстреляна над напречната греда от Андерсон, въпреки че вратата бе опразнена!

Второ полувреме:

Двата тима се отвориха, а с течение на срещата - домакините все по-смело погледнаха към противниковата врата. Първоначално обаче Луис Алберто можеше да удвои, но не успя. 

След 6 минути в 66-тата "змията" създаде най-опасната си ситуация до този момент чрез Димарко, но Проведел направи нужното, за да отрази опита.

ГОЛ! Лаутаро Мартинес сложи край на серията без попадения на Интер по време на последните си три домакинства, след като се възползва от подаване на Лукаку и с шпагат прати топката за 1:1!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В 83-тата минута Ромелу Лукаку "сервира" втора асистенция и страхотно изпълнение на Робин Госенс доведе до пълен обрат от 2:1 насред "Джозепе Меаца"!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Лаутаро Мартинес предреши изхода от срещата в последната минута от редовното време, когато остана очи в очи с Проведел и оформи 3:1!

Стартови състави:

Интер: Онана, Д'Амброзио, Ачерби, Бастони, Дармиан, Димарко, Барела, Брозович, Мкхитарян, Кореа, Лукаку

Лацио: Проведел, Хисай, Романьоли, Казале, Марушич, Луис Алберто, Каталди, Милинкович-Савич, Фелипе Андерсон, Дзакани, Имобиле

Преди мача:

"Орлите" влизат в двубоя от втора позиция с 61 точки, докато Интер е седми със седем точки по-малко. Именно грандът от Милано бива определян като изявен фаворит в сравнение със столичаните в днешната среща, според букмейкърите. 

Странно за тази част от сезона, единствените отсъстващи са Далберт и спряганият с ПСЖ Шкриниар. През седмицата "змията" имаше ангажимент и за Купата на Италия, където изхвърли Ювентус с успех във втория мач. 

Лацио пък не е играл от миналия уикенд, когато изненадващо загуби като домакин на Торино с 1:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички