Лацио с доживотни забрани за фенове – единият е „Хитлерсон“


Лацио с доживотни забрани за фенове – единият е „Хитлерсон“
Снимка: Getty Images

3567 0

Лацио ще наложи доживотни забрани на трима свои тифози за посещаване на мачове след антисемитското им поведение по време на градското дерби с Рома през уикенда, включително един, който носил тениска с нацистко послание върху нея, съобщиха от пресслужбата на римските „орли“.

Клубът разкри, че веднага щом получи личните данни на тримата фенове от полицията, те ще бъдат „с доживотна забрана за посещаване на стадиона“ и ще „търсят компенсации при всяко евентуална криминална процедура“.

Един от запалянковците, който ще отнесе тежкото наказание, бе заснет по време на неделното дерби, спечелено от Лацио с 1:0, да носи фланелка с името „Хитлерсон“ и номер 88 – това е препратка към слогана на нацистка Германия „Слава на Хитлер“, на гърба си.

Полицията в Рим, която го идентифицира, заяви, че той е германец, който нахлул на „Олимпико“ по време на дербито с Рома през април 2009. Той и двама румънци, които отправили фашистки поздрави, също получили заповеди за забрани за посещаване на стадиони, въпреки че продължителността им не била конкретизирана, когато униформените били попитани от „AFP“.

След римското дерби и Жозе Моуриньо се забърка в страшен скандал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички