58 дни по-късно: Наполи отново загуби в Серия А, Лацио прекрати 7 поредни победи (ВИДЕО)


58 дни по-късно: Наполи отново загуби в Серия А, Лацио прекрати 7 поредни победи (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4070 0

Лацио изненадващо спечели визитата си на Наполи в откриващия двубой от 25-тия кръг на Серия А с 1:0. По този начин "орлите" нанесоха първото поражение в Калчото на "небесносините" от 58 дни насам, когато Интер за последно бе победил в началото на януари.

Единственото попадение в двубоя бе дело на Висино, който след 67 минути игра оформи крайния резултата със страхотен гол от сериозна дистанция. Трябва да се отбележи, че в следващите минути двата тима нацелиха по ведъж и гредата. 

Първоначално Осимен с глава прати кълбото в напречния стълб 10 минути, след като "партенопейците" започнаха да изостават. При началото на добавеното пет-минутно време - Милинкович-Савич прати топката в напречната греда след отлично изпълнение от статично положение.

По този начин Наполи остава на върха, въпреки че "орлите" сложиха край на 7 поредни победи във всички турнири, с 18 точки пред Милан и Интер, а Лацио се изкачи до втората позиция с пункт и мач повече от тимовете от Милано.

Първо полувреме:

Домакините традиционно имаха инициативата около контрола на топката през първия над четвърт час отчетливо - 60%. Първата по-опасна ситуация обаче бе за гостите, които чрез Висино бяха близо до откриването още в шестата минута, но "партенопейците" се спасиха в последния момент.

В следващите минути Наполи дори съвсем малко увеличи владеенето на кълбото, но така и не успя да създаде каквото и да е било опасно пред вратата на Проведел. Опитите на голямата звезда през настоящата кампания - Виктор Осимен, на практика липсваха, тъй като до края на първата част отбраната на "орлите" се справи на изключително ниво.

Второ полувреме:

ГОЛ! Добрата игра на гостите по време на двубоя даде резултат в 67-мата минута, когато "орлите" поведоха на фаворизирания за предстоящ шампион - Наполи. Това се случи след уникално изпълнение на Висино, който прати кълбото във вратата на Мерет от сериозна дистанция - 0:1!

Video edited on Kapwing

Десет минути по-късно се стигна до изключителна възможност пред вратата на гостите, която обаче не завърши с попадение. Виктор Осимен засече кълбото с глава в напречната греда, последва спасен удар, а след броени секунди надеждите завършиха с ръка на Ди Лоренцо.

В 90-тата минута гостите също се отчетоха с греда, след като мълниеносен удар на Милинкович-Савич от статично положение срещна напречната греда.

Стартови състави:

Наполи: Мерет, Ангиса, Ди Лоренцо, Желински, Кварацхелия, Лоботка, Лосано, Мин-Джей Ким, Оливера, Осимен, Рахмани

Лацио: Проведел, Весино, Дзакани, Имобиле, Луис Алберто, Марушич, Милинкович - Савич, Патрик, Романьоли, Фелипе Андерсон, Хисаж

Преди мача:

Домакините влизат в двубой с 18 точки преднина пред втория и третия във временното класиране - Интер и Милан, докато Лацио остава четвърти с 20 точки разлика пред днешния си съперник. 

Наполи е в серия от четири поредни победи срещу столичани, като на "Олимпико" през есента се наложи с 2:1. Междувременно фаворизираните за шампиони са победили в последните седем срещи от всички турнири. 

Тази вечер от сметките на двата тима отпадат общо трима играчи, а Педро е под въпрос за гостите. Распадори и Казали са контузени, съответно за Наполи и Лацио, докато Руи изтърпява наказание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички