И той е човек! Ибрахимович разкри най-големия си страх, свързан е с футбола


И той е човек! Ибрахимович разкри най-големия си страх, свързан е с футбола
Снимка: Getty Images

1824 0

Несъмнено нападателят на Милан Златан Ибрахимович е един от най-емблематичните футболисти на 21-ви век. Шведът винаги се е изказвал със суперлативи за себе си и е ръсил някои от най-големите бисери в този спорт.

Въпреки това не може да му се отрече и впечатляващата кариера, която все още не е завършила, въпреки че е на 41 години. Той е и един от играчите, минал през най-много отбори. И то какви:

Ибра е бил част от Малмьо, Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, ЛА Галакци. Несъмнено обаче "росонерите" остават сред най-любимите му клубове. Изглежда твърде вероятно и именно това да е последният голям европейски отбор, от който е част.

Въпреки че сме свикнали шведът да се изказва по един начин, той показа друга своя страна, след като се присъедини към Швеция за квалификациите за Европейското първенство през 2024-та. Ибрахимович разказа от какво всъщност се страхува и защо все още играе.

"Казвал съм го и преди, за мен е малко паника да приключа с футбола, защото "какво следва"? Освен това има и предизвикателство пред мен. Вчера, докато вечеряхме заедно, казах на другите: "Сигурно се чудите какво правя тук, сигурно ме мислите за малко глупав? На 41 съм и все още играя в националния".

Но след това допълних: "Изчакайте, докато не доближите края на кариерата си, тогава ще разберете всичко, което правя сега". Има малко паника, не искаш да приключиш, искаш да продължаваш" - призна искрено шведът. И все пак Ибрахимович е твърдо решил да счупи рекорд на Евро 2024.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички