Изпусната дузпа на Роналдо не спря Ювентус срещу Милан по пътя към финала за Купата на Италия


Изпусната дузпа на Роналдо не спря Ювентус срещу Милан по пътя към финала за Купата на Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

9539 0

Италианският шампион Ювентус е първият финалист в тазгодишното издание на Купата на Италия. "Бианконерите" отстраниха Милан след равенство 0:0 в Торино в мач-реванш от 1/2-финалите на надпреварата, благодарение на гол на чужд терен в първия мач в Милано (1:1).

Най-интересните събития в срещата се развиха след само четвърт час игра, когато суперзвездата на Юве Кристиано Роналдо изпусна дузпа, а само няколко секунди по-късно нападателят на "росонерите" Анте Ребич си изкара директен червен картон след грубо влизане в тялото на играч на Ювентус.

В следващите минути "зебрите" продължиха да търсят гол, но без успех, като на няколко пъти Джанлуиджи Донарума спасяваше гостите. В заключителните минути Милан опита да упражни натиск, но числото преимущество на домакините не им позволи да стигнат до желания резултат.

Така Ювентус се класира за финала на Купата на Италия, където ще очаква победителя от сблъсъка между Наполи и Интер, които ще се изправят един срещу друг в събота вечер. Всичко по-интересно от срещата Ювентус - Милан четете в следващите редове:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първата минута от двубоя домакините пропиляха страхотен шанс за гол. Алекс Сандро осъществи отличен пробив по левия фланг, нахлувайки в наказателното поле. Последва пас назад към Дъглас Коста, който стреля ниско по земя, но ударът му премина на сантиметри от страничния стълб.

След четвърт час Кристиано успя да овладее трудно топка в наказателното поле, а за да го спре, играч на "росонерите" си помогна с ръка, докосвайки топката. След намесата на ВАР главният арбитър Даниеле Орсато отсъди дузпа. Роналдо застана зад топката, но пропусна, уцелвайки гредата.

Само няколко секунди по-късно нападателят на Милан Анте Ребич влезе по брутален начин в тялото на противников футболист, за което получи директен червен картон.

В 31-вата минута Ювентус пропусна още един отличен шанс за гол. Центриране в наказателното поле стигна до Матуиди, който стреля от непосредствена близост към вратата на Милан, но Донарума успя да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само три минути след подновяването на двубоя Милан се добра до отлична възможност за гол. Бонавентура проби по десния фланг, за да се добере до границата на наказателното поле и да центрира. Подаването се насочи към Чалханоглу, който плонжира, за да нанесе удар с глава, но изстрелът премина на сантиметри от целта.

В следващите минути Ювентус продължи да контролира мача, докато Милан търсеше своя шанс при контраатаки. "Бианконерите" организираха няколко опасни ситуации пред вратата на Донарума, но на младия страж не се наложи да се намесва. С напредването на времето "росонерите", макар и с човек по-малко, опитаха да изнесат играта по-напред в търсене на задължителния гол за оставането им в турнира.

В 79-ата минута, след центриране от корнер, Симон Кяер се извиси над отбраната на Ювентус, за да нанесе удар с глава, който прелетя встрани от вратата. Минута по-късно Пауло Дибала получи подаване на около 20-тина метра от вратата и не се поколеба да стреля, но ударът му бе избит в корнер от Донарума. В продължението на мача Алекс Сандро стреля опасно, но стражът на Милан отново спаси.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболът в Италия бе прекъснат през март заради пандемията от COVID-19, която засегна сериозно Апенините. Днес (12 юни) отборите на Ювентус и Милан ще "рестартират" футбола в решаваща битка за класиране на големия финал за Купата на страната.

В първия двубоя на "Джузепе Меаца" италианският шампион и "росонерите" завършиха при резултат 1:1, оставяйки развръзката за реванша в Торино. За днешния сблъсък наставникът на "бианконерите" Маурицио Сари няма да може да разчита на четирима футболисти - Киелини, Демирал, Рамзи и Игуаин (подробности тук).

В състава на Милан пък няма да могат да разчитат на петима свои играчи - Тео Ернандес и Саму Кастиехо, както и контузените Лео Дуарти, Матео Мусакио и Златан Ибрахимович.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ювентус: Буфон, Алекс Сандро, Киелини, Де Лихт, Данило, Бентанкур, Матуиди, Пянич, Коста, Дибала, Роналдо

Милан: Донарума, Бенасер, Бонавентура, Калабрия, Кеси, Конти, Кяер, Пакета, Ребич, Романьоли, Чалханоглу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички